i7 990X ve i7 4790 farkı ?

BloodyEx

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2015
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar.
Elime intel core i7 x990 işlemcisi olan bir bilgisayar geçti pek duyduğum ve gördüğüm bir işlemci değil. Bu işlemci hakkında bilgi verirmisimiz ne amaçla kullanılabilir? 4790 gibi işlemcilerle arasında ne gibi farklar var bunları açıklarmısınız?
Teşekkürler..
 
LGA1366 soketin en üst seviye işlemcisi idi bu. 6 çekirdekli ve halen daha inanılmaz güçlü. Anakart nedir sistemdeki ?
Gigabyte GA-X58A-UD7 anakart var.
Biraz araştırma yaptım ama türkiyede 1366 soket yok denilebilecek kadar az. Şu anki ana kart UEFI kurulum desteklemiyor ve eski bir anakart aslında sistem eski bir sistem ben yeni bir ana kart almak istesem nereden bulabilirim ve ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GA-X58A-UD7'den iyi bir anakart bulamazsın. Bulsan da uefi olmayacaktır büyük ihtimalle. Ve malesef bunlar geldiğinde Q9... serisi vardı hala güçlü iyiydi ve i7'lere göre ucuz idi. O yüzden bu anakartlar stoklara pek girmedi. Bulabiliceğin yerler 2 el satış yapan yerler vede yurt dışı siteler olacaktır. Önerim kullanmaya devam edebilirsin (eğer para harcama isteğin yok ise).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı