Note 4 Oyunlarda Kasma Sorunu

Vincent

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaslar. Ben Note 4 Exynos modelini kullanmaktayım. Nedense oynadığım oyunlar hep kasıyor. Modern Combat 5, Frontline Commando vs. ve yaptığım Antutu testlerinde 40000 civarı bir sonuç alıyorum. Antutu'daki diğer Note 4 ile karşılaştırdığım zaman benim cihazımdaki GPU 7000 puan alırken o 15000 alıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Screenshot_2015-05-27-19-38-07.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüklü olan uygulamalar ve arka planda çalışır vaziyette olan uygulamalar ile alakalı bir durum olabilir. Her cihazın puanı aynı çıkacak diye bir şey yok.
Kullanmadığınız uygulamaları silin, sistem uygulamalarını devre dışı bırakın. Güç tasarruf modu etkin ise kapatın.
Güncellemeleri yapın.
 
Büyük ihtimal GPU sorunlu. Neden mi? Bu kadar fark olması neredeyse imkansız. Garantisi varsa kesinlikle gönderin.
 
Ben de donanımla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. 10 MB'lık kamyon sürme oyunu bile kasıyor. Bir servise gönderiyim ben bunu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefondan telefona ufak tefek performans farkları oluyor ama senin bahsettiğin durumda iki katından fazla fark çıkıyor. Cihazın arızalı bence de. Geciktirmeden servise yolla. Ürünü yeni aldıysan bire bir değişim talep et. Aldığın yer servise yollayalım falan derse de gerekirse cazgırlık yap biraz. Bir ayı geçmediyse tabi.
 
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bir bilgilendirme yapmak istiyorum perşembe günü telefonu servise verdim. Haftaya gelir büyük ihtimal. Geçen gün forumlara bakarken aynı sorunu yaşayan birçok kişi gördüm. Fakat kimse bunun sebebini bilmediği için sorunu yaşayan herkes telefonunu servise göndereceğini belirtmiş. Bunun üzerine yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım ve sorunun donanım kaynaklı olmadığını öğrendim. Sorun şu anki 5.0.1 sürümünden kaynaklanıyor. GPU 350MHz'de kilitlenip kalıyormuş. Antutu sonuçlarının düşük çıkması ve donmaların sebebi budur. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar sakın servise göndermesin, yeni güncellemeyi beklesinler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı