Başarılı Kurulum Asus Vivo PC VM60 OS X Yosemite

Uzun zaman aradan sonra makine elime geçince, ilk iş uygun bir sistem aramaya girişmek oldu.

  1. Niresh yönteminin diğer yöntemlere göre basit olduğundan Nires Yosemite Zone 10.10 dmg dosyasını internetten bularak indirdim. Elimde PowerPC MacOSX 10.5.8 olduğundan usb hazırlamak hayli kolay oldu.
  2. Nires Yosemite Zone DMG'yi mount ettiğimde boot kısmının ayrı olduğunu farkettim. 8 GB Usb bellekte 100mb boot için geri kalan kısmınıda yükleme için ayırdım.
  3. Disk izlencelerinden source ve destination olayını yaptıktan sonra PC ye geçtim.
  4. Recep Hocanın Vivo PC kurulumunda anlattığı üzere biosta gerekli ayarlamaları yaptım...
  5. Yosemite 10.10. USB'yi PC'ye takıp yeniden başlattım... Direkt kurulum ekranı geldi... Fakat kurulumu harddisk üzerinde win8.1 olduğundan Usb HDD 500 Gb Seagate üzerine yapmaya karar verdim.
  6. Diski guid partiton table (GPT) ile 1 partition bölüntüledim..
  7. Kurulum öncesi seçenekler bölümünden (Customize) Bootloaderi seçimsiz bıraktım.
  8. Yükleme 16 dk sürdü. Sonrası tekrardan Yosemite USB bootloaderi ile bir türlü kayıt ekranına ulaşamadım...
  9. Tekrar biostan Sata Ahci bölümünü "İde" ile yer değiştirdim.
  10. Boot parametresi (boot: cpus=1 busratio=17 dart=0) Kayıt yaptıktan sonra. Multibeast ile Tonymacx86 sitesinde gördüğüm seçimleri uyguladım.

  • İntel HD 4000 sorunsuz tanıdı
  • ses çalışıyor
  • Ethernet çalışıyor
  • buletooth çalışıyor
  • USB 3.0 çalışıyor
  • Uyku problemi yok
  • Sadece wifiyi görmedi. Usb dongle araştırıyorum.

ASUS Vivo PC VM60 olanlar için Uefi olmayan kurulum tavsiye ederim... İşin en güzel tarafı yanınızda taşıyabileceğiniz bir sistem olması...

001.jpg
002.jpg
Güncelleme ve Benchmark...
 
Hayırlı olsun ne de güzel olmuş. İşte bende sizin kurduklarınıza bakıyorum. Bir türlü kuramadım lanet laptopa. Pear Os yetincez gibi duruyor.
 
Sony Vaio Laptop Hackintosh Mavericks Kurdum ama HDMI ile led tv ye nasıl bağlanıyor??? HDMI kablomuz var ama laptop a HDMI kabloyu taktığımızda hiçbir tepki vermiyor????? yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Sol üst köşede  olan yere tıklayıp, Bu mac hakkında/ ekranlar seçeneğinde / iki ekran görürseniz hdmi kablonuz çalışıyordur, TV'den HDMI portunu seçerek görmeniz gerekli... Sanırım :D Deneyip sonucu paylaşın.
 
Merhabalar..
Ben de bir Asus Vivo PC kullanıcısıyım. Recep beyin bu pc için yayınladığı videoyu defalarca izledim , başka sitelerden araştırmaya çalıştım ancak ben bu bilgisayara MacOs kurmayı bir türlü başaramadım. İlk aşamada usb den boot ettikten sonra siyah ekranda birçok yazı kayarak geçiyor , en sonunda media not present error hatası veriyor.
Ben pes ettim artık. Ama içimde bir ukde olarak kaldı...
Bir öneriniz var mı acaba..
 
Recep kardeşimin dediği gibi bios ayarlarını yap ayrıca biostan advanced bölümünde wifiyi ve bluetoothu kapa... Sonra internetten Yosemite Niresh sürümünü bul. Tavsiye ederim... Hackintosh Zone diye arattır... Kurulumu oldukça kolay güncelleme sorunsuz... Uefi kurulum yapma eğer çift işletim sistemi kullanmayacaksan..
 
Eveeeet... Sonunda verdiğiniz tavsiyelerle ben de kurulumu başardım çok şükür...
Size de ayrıca teşekkür ederim. akşam geç saatte bitirdim kurulumu. Ancak henüz boot ayarlarını yapamadım. Driverleri de yükleyeceğim bu gün inşallah. Ama onun için biraz daha araştırma yapmam gerek. Çünkü tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum...

Maalesef boot ayarlarını yapamadım. Usb olmadan başlatabilmek için Recep beyin videolarında anlattığı şekilde yapmaya çalıştım. Ancak sistemi yüklediğim usb nin içeriğini göremediğim için takıltım. Videode efi olarak usb belleği masaüstüne getirmişti ama ben yapamadım..
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı