Yapay Zeka Hakkında Bildikleriniz

Ziya Erkara

Kilopat
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
806
Makaleler
7
Yer
Bucak | Burdur | Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugünlerde yapay zeka ve robotlar hakkında 2 film izledim. Ve merak ediyorum bizi ileride neler bekliyor diye. Şuanda Cortana ve Sirinin durumunu az çok biliyoruz. Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. İzlediğim filmler ise Chappie and Ex Machina. Bu filmlerdeki gibi olsa ne var :)
 
Söylediklerinizi izledim. :) İngilizcem yeterli düzeyde olsa bu konuda makaleler falan varsa okumayı çok istiyorum. Bu konuyu da bunun için açtım diyebilirim. (n) Birkaç bir şeyler paylaşan olursa mutlu olacağım. (y)
 
Ex Machina filminin sonundan sonra yapay zekanın yapabileceklerini düşünmeye başladım. İnsanların ürettiği birşeyin insanlığı kontrol altına alması kulağa korkunç geliyor. Ama sağlık, askeri gibi ciddi alanlarda yapay zeka kullanımının insanlığa katkısı büyük olur.
 
Ülkemizde yapay zeka ile ilgili tek bir film olmaması dikkatimi çekti şu an, çünkü önerilen filmlerin hepsinin yabancı olduğunu görüyorum doğal olarak. Yapay zeka denince benim aklıma tabi ki Terminatör ve Matrix serisi gelir. Ama ne diyelim 40-50 yıl sonra belki yapay zekalı robotlar çıkacak, Amerika'lılar daha şimdiden Mars'a koloni kurma peşindeler, biz ise ülkemizi hiç bir yere götürmeyen kısır konular üzerinde tartışıp duruyoruz. Neyse gece gece daha fazla dellenmeden sözlerimi bitireyim :).
 
Blade Runner isimli bir Harrison Ford filmi vardı. Yapay zeka konusunda başarılı yapım. Ancak film 1982 yapımı olması lazım. Yani biraz eski. Ama yinede tavsiye ederim çok güzel bir filmdir.
 
Transcendence filmini izledim. Bence çok iyi bir film. Kesinlikle izle. Eğer bu olay kontrol altında tutulamaz ise hiç iyi şeyler olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı