Asus Zenpower Ayrıntılı İnceleme

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri şarj süreleri her zaman problem olmuştur. Üreticiler akıllı telefon üretirken şarj sürelerini daha uzun yapabilmek için bazen yazılımdan kırpabiliyorlar. Bir ara meşhur elmalı telefonları kullanan arkadaşlarımdan şarjdayken “pil az” uyarısını alma isyanını duymuştum Hatta biz kullanıcılar şarj daha uzun gitsin diye ekran parlaklığını düşürüyoruz, wifi ve mobil veriyi kapatıyoruz. Kısaca şarj süresini kısaltacak ne varsa kapatıyoruz. Farkına varmadan modern bir 3310 durumuna getiriyoruz telefonu Bir akıllı telefona 2.000 lira verip özelliklerinden faydalanmamak akıl işi değil doğrusu. Böyle sorunlara çözüm üretme amaçlı üreticiler ekstradan taşınabilir güç kaynakları üretiyorlar. Daha önceleri pek popüler olmayan bu araçlar telefonların şarj sürelerinin az olmasıyla popülerlik kazandılar. Bu alanda Xiaomi’nin akıllı telefonlar için çıkardığı yedek güç kaynağı hoş tasarımı ile çok beğeni kazanmıştı. Bu yazıda ise sizlere Asus’un Zenfone 2 ile beraber tanıttığı “Powerbank” yedek güç deposunun incelemesini hazırladım.
İlk olarak kutu içeriğinden başlayalım. Kutuda ilk olarak Powerbank çıkıyor. Kısa bir USB kablosu (kablo uzunluğu 17,3 cm) ve Türkçe kullanım kılavuzu çıkıyor. Daha uzun bir kablo olabilirdi aslında zira şarj etmek zor olabiliyor. Kullanıcının akıllı telefonunun USB kablosu vardır mantığı ile bu kadar kısa bir USB kablo koymuşlar herhalde.


Ürünün tasarımına gelecek olursak incelediğim ürün gri renkte olanı elmalı bilgisayarların rengini andırıyor sanki. Ürünün rengini çok beğendim, şık ve sade duruyor. Alüminyum tasarımın ele verdiği hissiyat ve görünüm gerçekten güzel. Elinize aldığınız zaman bir akıllı telefondan ağır olduğunu fark edeceksiniz. Ağırlık olarak öyle olsa da boyut olarak taşınabilir bir cihaz. Fotoğraflarda görüldüğü gibi Zenpower’ın al t kısmında bir şey bulunmazken üst kısmında solda açma kapama butonu sağda ise USB ve micro USB girişi bulunuyor. Hemen ortada ise bataryanın güç durumunu gösterecek 4 adet led bulunuyor. Bu led ışıklar içinde bulunan güç miktarına göre seviyeli şekilde yanarak bilgi vermeye yarıyor. Zenpower’ı açmak için tuşa bir defa basmanız yeterli olurken kapatmak için birkaç saniye basılı tutmanız gerekiyor. Yazının bundan sonraki kısmında sizlere sayısal bilgiler aktaracağım.

Asus Zenpower olarak tanıtılan bu araç firmanın kullanıcılara alternatif aksesuar sunma çabasının sonucu diye düşünüyorum. Asus’un bilgisayar modellerinde Zen serisinin özel bir yeri vardır. Tasarım olarak belli bir çizgide devam eden bu serinin tasarımı Zenpower’a da yansımış. Merak edenler olursa bu seriye bir göz atmalarını tavsiye ederim.”

Asus Zenpower’ın uzunluğu 59 mm iken genişliği ise 90,5 mm boyutlarında. Bir kredi kartı boyutunda diyebilirim. Zenpower 22 mm genişliğinde olup cepte taşındığında 3310 etkisi yaratabilir. Asus Zenpower 10.050 mAh güce sahipken aynı zamanda hızlı şarj özelliğinin olması iyi bir avantaj. En çok ilgimi çekenler ise şarj etme akımını ortam sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlaması ve güvenli şarj olması için Asus PowerSafe teknolojisine sahip olması.

Asus Zenfone 2’nin 3.000 mAh güce sahip bataryasını 2 kereden daha fazla şarj etme imkânı sağlıyor. Zenpower’ı alıp açtığımda 2 adet ışığı yanıyordu. Telefonum 2150 mAh güce sahip bataryası %16 iken tamamen doldurdu ve 1 ışığı daha da yanmaya devam ediyordu. Tahmini olarak da 4-5 defa daha doldurabilir diye düşünüyorum.

Tasarım olarak Xiaomi’nin güç bankasına benziyor. Xiaomi’ye üstten bakıldığında köşeler yuvarlak iken Zenpower daha karesel duruyor. Xiaomi ve Zenpower’ın tuş, led ışıkları ve USB girişleri tamamen aynı tasarıma sahip. Sadece Xiaomi’nin USB girişleri yan yana iken Zenpower’ın USB girişleri boyutundan dolayı alt alta konulmuş.

Telefonumu şarj ederken ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Zaten alüminyum kasaya sahip olduğu için elinize aldığınızda soğuk olduğunu fark edersiniz. Çekmiş olduğum fotoğrafları inceleyerek daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca sizler için Asus Zenpower’ın 2 farklı cihaz ile özelliklerini karşılaştırabileceğiniz bir tablo hazırladım. Sormak istediğiniz ya da merak ettiğiniz bir şey olursa bu konu altında yorum bırakabilirsiniz. Kısa sürede cevap vermeye çalışırım.

Asus Zenpower şu anda Asus E-Store mağazalarında 59 lira fiyat etiketi ile satışta. Satışta olan ürünün mavi, gümüş, pembe, altın ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. İsterseniz koruyucu bumber kılıfları da 19,90 TL'ye satın alabilirsiniz.


zenpower.png


ASUS zenpower 2.jpg


ASUS zenpower 3.jpg


ASUS zenpower.jpg


xenpower vs xiamomşi.jpg


zenpower 6.jpg


zenpower açma tuşu.jpg


zenpower ağırlık.png


zenpower boyut.jpg


zenpower şarj durumu.jpg


zenpower teknik özellikler.png


zenpower vs.jpg


zenpower yine.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı