Gigabyte gtx970 G1 gaming ASIC düşüklüğü ve overclock sorunu

Battlescream

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2013
Mesajlar
46
Arkadaşlar elimde henüz iki haftası dolmamış G1 gaming ekran kartı var ve bana gelen ekran karıtının takoz olduğuna dair şüphelerim var. Elimde Furmark ve msi afterburner programları mevcut. Başka neleri kullanmalıyım bilmiyorum. Kartın GPU-Z sinden ASIC değerini %58.6 görünce fazlasıyla düşük buldum. Sizce ASIC güvenilir midir? Bu değere bakarak kartı kesinlikle iade mi etmeliyim karar veremiyorum. Kartın fabrika çıkış hızının üstüne +100 Mhz oc oluyor ama çoğu forumlarda yazdığı gibi 1500ü görmüyor malesef. Sizce bu model için uygun oc performansı ne olmalıdır? Oc testlerini karta voltaj vermeden yaptım. Voltaj vermek şart mıdır? Bana kartın oc performansını nasıl ölçebileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Zira ASIC değeri beni hayal kırıklığına uğrattı ve iade etmeyi düşünüyorum. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
ASIC ve oc sorunu.jpg
 
Birkaç yerde baktım ASIC değeri düşük olan kullanıcılar var onlar yine yüksek OC yapmış ben pek güvenmiyorum ASIC değerlerine.

OC içinde belirli bir sınıra kadar izin verir ekran kartı ondan sonra voltaj gereksinimi duyar.

Ekran kartının OC potansiyelinin nasıl ölçülebileceğini bilmiyorum ama değerleri yavaş yavaş arttırarak denemelisin en yüksek hangi değerde stabil çalışıyorsa o OC potansiyelidir. Eğer ekran kartını değiştirmek istiyorsan üstüne para ekleyip HOF alabilirsin en yüksek OC potansiyeli olan kart.
 
Tam olarak bilemeyeceğim ama o kart şuanda MSI ve ASUS modellerinden hem sessiz hem daha serin çalışıyor. Eğer OC meraklıysan en iyi OC potansiyeli HOF modelinde.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı