Yazılım ve oyun ihtiyacını MacBook Pro M1 ne kadar karşılar?

Exodia474

Centipat
Katılım
23 Ağustos 2021
Mesajlar
192
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim yönetim bilişim sistemleri bölümüne çap başvurusu yapmayı planlıyorum. Kabul alırsam yazılım öğrenmek ve haşır neşir olmak durumunda olacağım. Gaming laptop almak var aklımda fakat portatif olma açısından M1 MacBook da olabilir. R benim için oyun olarak LoL CS Valorant Football Manager ve eğer macOS destekliyor ise FIFA oynayabilirim. M1 işlemcili Pro mantıklı seçim olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım için çok mantıklı olur ama oyun için aynısını söyleyemem. LoL ,FM ve CSGO'nun Mac desteği var fakat Valorant ve FIFA'nın desteği yok. Gene de insanlar emülatör gibi şeylerle açabiliyor ama çok sağlıklı durmuyor. Oyun için MacBook önermem ama yazılım için öneririm. Eğer zaten oyun oynamayı bırakırım diye düşünüyorsan alabilirsin.
 
Bahsettiklerinizden LoL, CS, harici programla da Football Manager oynayabilirsiniz sadece. Oyun için Mac almanızı önermem. İş ve günlük kullanım için mükemmel cihazlar olsalar da oyun konusunda istediğinizi veremezler. Ayrıca M1 çipe de artık Windows kurulamıyor ve 64 bit Windows desteğini de almayacak. Eğer bütçenizi yüksek tutabilirseniz Windows yüklenen MacBoook Pro i9 alabilirsiniz. Ama o kadar para vermeye değer mi size kalmış. Yazılım konusunda zaten eline su dökülmeyen bir cihaz. Sonuç olarak oyun sizin için olmazsa olmazsa yanlış cihaza bakıyorsunuz.

M1 silikonun çalıştırdığı oyunlara burdan bakabilirsiniz:
 
Yazacaklarım Düşük Grafikler için
CS:GO ortalama 55-60 FPS alırsınız droplar vs oluşabilir. Güncelleme geldikçe FPS düşecektir.
LoL 80 FPS üstü oynarsınız.
Valorant Mac'te yok. Vanguard yok çünkü.
Football Manager'ı rahat oynarsınız. (Harici indirmeler gerekiyor.)

Oyun dışı performansı olağanüstü olarak değerlendiriyorum.
Ancak Gaming laptop almak daha mantıklı. Oldukça(GM laptopa göre) portatif Gaming laptoplar da bulunuyor.
 
Açıkçası yeni bir ekosisteme geçiş yapmak beni çok cezbediyor eskisi kadar oyun oynamasam da ne zaman bırakabilirim biraz muamma fm yi steamdem satın alıp emulatör ile açabiliyorum sanırım cs çok da önemli değil fakat sonrasında bu fiyata rtx laptop alıp güncel oyunları da açar mıydım diye üzülmekten korkuyorum fakat mac in de kendine has teknolojileri ve vaad ettikleri cezbediyor ve bir yerden sonra oyunu tamamen bırakmak gerekebilir hem hayat hem eğitim için aslında o konuda Oyun açmayacak bir bilgisayar benim oyun isteğimi de köreltebilir
Bir yandan alalım çift anadal kabul alırsam alacağım programlama eğitimimi üst düzey bir tecrübe ile edinirim bir de fm oynasam bana yeter diyorum bir yandan da nefis işte 3060 lı bir laptop alsam o civar fiyatlarda canavar gibi olur diyor insan aslında mac i tercih etsem hayatımı daha düzenli bir hale getirmek gibi Bi durum da söz konusu
 
Son düzenleme:
Geforce now ile oynayabilirsiniz. Yönetim bilişim sistemleri için Mac biraz fazla gibi. Ki bütün yazılım mühendisleri de Mac kullanmıyor zaten. Paranız varsa içinizde ve kaldıysa alın ama 13 inçte bence küçük alacaksanız 16 olanı alın. Bende Mac almıştım 2 sene önce şimdi sorsanız gaming laptop alırdım.
 
Son düzenleme:
Geforce now ile oynayabilirsiniz. Yönetim bilişim sistemleri için Mac biraz fazla gibi. Ki bütün yazılım mühendisleri de Mac kullanmıyor zaten. Paranız varsa içinizde ve kaldıysa alın ama 13 inçte bence küçük alacaksanız 16 olanı alın. Bende Mac almıştım 2 sene önce şimdi sorsanız gaming laptop alırdım.
Çok teşekkür ederim yanıt için ybs de bir çok programlama dili kullanılıyor diye biliyorum kullanılmıyorsa da devamı ile kendim ilgilenirim diye düşünüyorum açıkçası bir heves de var 16 inçler biraz pahalı gelir aklımdaki bütçeye 13 de bana küçük gelir eminim fakat şıklığı pil ömrü ve yeni m1 in vaad ettikleri çok cezbedici yine de benim için gaming laptop daha garanti bir seçim gibi ayriyeten daha önce ne telefonda ne bilgisayarda mac os ya da ios kullanmadım
 

Geri
Yukarı