Neden herkes evlenmek istiyor?

Bu dönemler zekası olan, Düğün parasınının üstüne bir miktar para koyup küçük bir ülke de balayına çıkıyorlar. Tur yapıyorlar. İşim gücüm yok beni izlemeye gelen, 45'lik dayılar için milyarlarımı dökeceğim.
 
Orta doğu'da bu iş böyledir. Sen hiç Avrupa'da insanların böyle hemen evlenip 5 6 çocuk yaptığını gördün mü? Hayır. Sebebini açıklayayım. Türkiye'deki insanların çoğu ilkel kafadadır, mesela tavşan köpek gibi hayvanlar fırsat bulduğunda fırsatı kaçırmadan çiftleşir ve çok fazla yavru doğurur, bizim insanlarımız ve orta doğu'nun insanları da genellikle böyledir çünkü sürüngen beyinleri daha çok faaliyet gösterir bunun sonucu hiçbir şeyi düşünmeden direkt evlenip çiftleşmek isterler ve sonucunda yapabildikleri kadar çocuk yaparlar. Yaşam koşullarının zor olduğu yerlerde Cortex beyin dediğimiz kısım fazla gelişmez bunun sonucu bizi hayatta tutan ilkel bir yapıya sahip olan sürüngen beynimiz daha çok faaliyet gösterir işte bu yüzden orta doğu dedim çünkü orta doğuda yaşam koşulları zor olur ve Türkiye'de de yaşam koşulları zor, yaşam koşullarının zor olduğu bir yerde düşünmek için rahat bir zaman bulamazsın bu yüzden fazla düşünemezsin. Sürüngen beyin şöyle düşünür; "eğer kendime bir eş bulup üreyemezsem neslim tükenecek" der ve hemen kendine eş bulması için bireyi uyarır ve çocuk yapmasını şart koşar. Mesela tavşanlar çok doğurur çünkü doğurdukları yavruların genellikle çoğu ölür bu yüzden de olabildiğince çok doğururlar ki birkaç tane sağlam tavşan ortaya çıkabilsin, gelişmemiş insanlarda bunun farkında olmasalar bile aslında bu kafayla hareket eder. Fazla beynini çalıştırmayan veya fazla gelişmemiş insanlar sürüngen beyinlerinin isteklerinin kölesi olur bu yüzden hemen evlenip çocuk yapmak ister. Günümüzde insan neslinin tükenmesi gibi bir şey yok artık, o yüzden herkesin evlenip çocuk doğurmasına gerek yok.
 
@Xaxix34 her canlı çiftleşmek ister, bunun orta doğu'lu, Avrupa'lı olmayla alakası yok. Mesela çocuk yapmamak.

Daha doğru düzgün hayatını kuramamışken, düzenini kuramamışken evlenip çocuk yapma derdi neden peki? 5 kuruşunuz olmadan aile kurup 4-5 tane çocuk yapıp sonra ben zor durumdayım diyorsunuz, olan çocuğa oluyor sonra. Parası olmayan olmayan çocuk yapmasın arkadaş, sonra çocuk ailesinin derdinden muzdarip oluyor. Bakamayacağınız çocuğu doğurmayın.
 

Geri
Yukarı