Okulların açılması doğru mu?

Hâlâ açılmasın diyenler neyin kafasında bir süredir bunu düşünüyorum. Hayatınız farkınızda olmadan elinizden kayıp gidiyor, gelmiş açılmasını saçma buluyorum diyor. Cidden sabır başka bir şey demiyorum.

Evde yata yata 4 işlemi unuttunuz, dışarı çıkınca maske takan göremiyorum mesafe kurallarına uyan hiç yok zaten. Ama konu okulların açılması ortaya gelince yok efendim açılmasın. Bu düzensizlik daha fazlasını kaldıramaz. O yüzden açılmalı, başka ihtimal yok.

Ek olarak 1.5 senedir zaten gitmiyoruz, yaz tatili de bitti. Ne oldu? Korona bitti mi? Açılacak 1 hafta sonra zaten kapanır, kapanmasın işte derdimiz bu zaten.

İlk başlarda bana da güzel geliyordu okula gitmemek ama bu kadarı fazla.
Alışmış kudurmuştan beterdir demişler, haklılarmış.
 
Önlem alınıyor diyenler geçen sene ki hüsranı hatırlamıyor mu? Ne ateşimizi ölçüyorlardı, ne de maskemizi değiştiriyorlardı. Gerçekten yeterince önlem alınacağına nasıl inanıyorsunuz anlamıyorum. 4 - 5 hafta sonra vakalar görülmeye başlanır. 18 yaş altından çok az bir kesim aşı oldu. Buna ek olarak aşı olmak başka insanlara bulaştırmayı 0'a indirgemiyor. Eninde sonunda yine kapanacak okullar.
 

Geri
Yukarı