KYK yurduna giderken neler götürülmeli?

Alinacakları çoğu insan yazmış ama benim vereceğim tavsiye çok işe yarayabilir. Eğer uzaktan geliyorsan ve valiz sıkıntın falan varsa (yoksa da yükünü hafifletmiş olursun) diş macunu, deterjan, şampuan gibi her marketten bulabileceğin tüketim ürünlerini yurda yerleştikten sonra al. Yanında taşımaya uğraşma. Listeye ek olarak sık kullanıyorsan ütü de alabilirsin.
 
Yurtta kalmış bir tanıdığım ortak makinede yıkandığını söylemişti çamaşırların. Bir de benim yurdum tip 3. Yine de kendimiz mi yıkıyoruz? Bunu ilk defa sizden duydum da.
Herkesin çamaşırı aynı anda mı yıkanıyormuş, aynı yerde? Ben de yıllardır yurtta kalıyorum ve ilk defa öyle bir şey duydum. Ortak makine derken herkesin sırayla aynı makineyi kullandığını kastetmiş olabilir mi tanıdığınız? Çünkü dediğiniz şekilde olması hiç akla yatkın gelmiyor. Hangi tip kyk olursa olsun kimseye karışmazlar çamaşır konusunda.
 
Ortak makine derken herkesin sırayla aynı makineyi kullandığını kastetmiş olabilir mi tanıdığınız?

Hayır. Ortak makinede tüm çamaşırlar yıkanıyor demişti. Hatta çamaşırlar karışmasın diye çamaşır filesi kullandığını söylemişti.

Eğer dediğiniz gibiyse de yurda gidip göreceğiz.
 
Şunları;
  • Temizlik malzemelerini
  • Kıyafetlerini
  • Tabak, çatal, kaşık, bıçak
  • Bir de istersen araçlarını (gitar falan).
 
Hayır. Ortak makinede tüm çamaşırlar yıkanıyor demişti. Hatta çamaşırlar karışmasın diye çamaşır filesi kullandığını söylemişti.

Eğer dediğiniz gibiyse de yurda gidip göreceğiz.
Anladım. Lisede kaldığım bir yurtta da yapıyorlardı bunu, çamaşır günü vardı. Fakat kyk'da kalan öğrencilerin hepsinin programı aynı değil, o tür bir sistemi nasıl ayarlamışlar şaşırdım açıkçası. Belki o yurdun şartlarından dolayı öyledir. Ben 1. tipte de kaldım ama orada bile herkesin kendi kullanabileceği makineler vardı. Deterjan götürmezseniz çok büyük bir kayıp yaşamazsınız zaten. Alırsınız gittiğiniz şehirde.
Dediğiniz gibi gidince görürsünüz artık, unutmazsanız bize de söyleyin. :)
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı