Sayıştay: Cumhurbaşkanlığı sarayının bir günlük gideri 7.8 milyon lira

Sayıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan 2020 yılına ait denetim raporlarında yer alan verilere göre Saray’ın giderlerinin günlük 7 milyon 870 bin 534 TL olduğu ortaya çıktı. Raporda Saray’ın bir yıllık giderinin ise 2 milyar 872 milyon 745 bin 056 TL olduğu görüldü.

Bu saray her ne kadar birilerinin şahsi malı olmasa bile her gün 7 milyon lira maliyeti olan bir binaya sahip olmak ne kadar doğru? Mesela bu kadar görkemli bir sarayımız olunca işsizlik azalıyor mu? Veya eğitim öğretim kalitemiz yükseliyor mu?
Savunma sanayinden tut ekonomiye kadar bir çok alanda Türkiye zor zamanlar geçirirken bu kadar masraflı bir bina yanlış.
Sayıştay web sitesi kaynak (işin ucu hükümete dokununca inanmamak için kırk takla atanlar için)
CBED8386-DDC8-4898-96BC-6D9B277EC4D1.jpeg
 
Her şeyin hesabı sorulacak zamanı gelince. Sözle Müslümanlar sizi, cumadan cumaya namaz kılmakla Müslüman olunmuyor. Her yerde kendini Müslüman lider olarak gösteriyor, utanmasa halife diyecek kendisine. İki tarafta da hesap verecektir elbet.
 
Biz esnafız bu yıl esnaflıktan bıktık özellikle dükkanları kapattılar 2000 lira yardım 15.000 lira da geri ödemeli yardım yaptılar birçok inşaat sektörü durdu işler azaldı yıllık kira çarşıda değiliz en uygun bizim şu an uzun süreli sözleşme yapmıştık zamanında ondan kaynaklı 30.000TL'den başlıyor geçen yıl bize 4.80TL'ye gelen ürün şu an 12TL'ye geliyor en geç aylık her ürünlere zam geliyor neredeysemin %8 bu banka kredileri çekleri senetleri ertelenmedi pandemiden dolayı geçen günlere (hafta içi) faiz yazıldı en basit şeyler bunlar bize porsiyonlarınızı küçültün gibi saçma şeyler diyeceklerine okulları kapatıp canlı ders için satılan tablet telefona ÖTV vergisi koyan ögrencilere burs değil kredi isteyin diyen bir Cumhurbaşkanı istemiyorum ben şahsen zamanında iyiymiş lakin şu an eskide değiliz. Eskide iyiy olan şu an iyi olmak zorunda değil benim görüşün kesinlikle değişikliğe ihtiyacı var.
 

Geri
Yukarı