Yenilenmiş cep telefonlarında KDV %18'den %1'e indirildi!

Yenilenmiş cep telefonlarının KDV yüzdesi artık 18 değil, 1 olacak. Bundan sonra yenilenmiş cep telefonları daha ucuza satılabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@go ask alice Hocam ben bakmıştım o siteye açıkçası pek güvenmiyorum dediğim gibi mesela pil sağlığı %100 yazıyo peki içindeki pil orijinal batarya mı? Hiç sanmıyorum yan sanayi pil vardır.
Haklısın. Deji batarya bile koysa ömrü en fazla 4-5 ay. Tanıdığım birinden 2. el uygun fiyata 8 veya SE bulsam düşünmeden alırım. Bakalım kasım sonu gibi bir şeye karar veririm.
 
Hiç sevinmedim. Kurumsal bir yer ise belki kayda değer bir iyileşme olur ancak küçük esnaf %15'i cebine koyar, %2'yi müşteriye ikram eder, %1'i de devlete verir. O yüzden nerde bir yapılaşma, zincir market görsem mutlu olurum. Küçük esnafın batması beni mutlu ediyor.
Küçük esnaf hep bu yüzden kaybetmeye mahkum. Dolandırıcılık yap, sonra da iş yok diye ağla.
 
Yani araştırma işini aslında iyi yaparım. 2. elde çalıntı durumları beni geriyor. Satan kişinin dahi bundan haberi olmayabiliyor. Arkadaşımın telefonu çalınmıştı 10 ay sonra bulundu. Satın alan kişi de suçsuzdu.

Hocam yanında fatura olursa bir problem yaşamazsınız diye düşünüyorum.
 
Hocam yanında fatura olursa bir problem yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Fiyat yükseliyor o zaman da. Şahsi satanlarda zaten fatura yok.
3.000 liralık bir telefon için 500 liralık bir indirim demek. Umarım bu derece yansır. EasyCep'e tekrar bakacağız gibi. Ben Iphone 8 bakıyordum. Bu %17'lik indirim ile 3.000 civarına gelmesi gerek. Göreceğiz.

Şuanki EasyCep fiyatları:
Iphone 7 32GB Mükemmel fiyatı 2.400 TL
Iphone 8 64GB Mükemmel fiyatı 3.800 TL

Edit: Hepsiburada ve Trendyol fiyatları da bunlardan 100 lira+- oynuyor.
Şuanda Iphone 8 EasyCep'te sadece 150 lira, Iphone 7 ise 100 lira gerilemiş. Hepsiburada da aynı şekilde ama Trendyol'da daha yukarı fiyatı var.

Yani KDV indirimimin tüketiciye yansıma oranı %30 olmuştur. Bizlere geçmiş olsun. %70'lik kısmı ise durduğu yerde işletmeciye gitmiştir. Her zaman söylemişimdir, pahalılıkta tek sorun vergi değildir. Vergi ve denetlenmeyen fiyatlandırmadır. Ayrıca işletmeler ve şirketlere toz kondurmayan bazı insanlardır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı