SSD diskleri PCIe ile anakarta bağlama

pesticide

Kilopat
Katılım
20 Ocak 2015
Mesajlar
55
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağolun hocam, verdiğiniz örnekte de görüldüğü gibi arada çok büyük fiyat farkı var.Maliyeti düşürebilme açısından sormuştum.Kolay gelsin.
 
Ufak bir arama sonuç vermedi. Ama şöyle durumlar var: standart bir SSD'yi PCIe ile bağlasanız da performansta devasa bir fark olmaz. SSD performansını etkileyen en önemli faktör kontrolcü ve depolama yongalarıdır. Bir SSD zaten çok hızlı ise doğrudan PCIe olarak gelir.

Örneğin:

ASUS 240GB RAIDR Express PCIe SSD (830MB Okuma / 810MB Yazma) - Vatan Bilgisayar

Hocam kolay gelsin konu dışı değil biraz daha benzer bir konu '' Seagate Laptop SSHD 500GB 2.5" 5400RPM + 8GB Hybrid SSD Sata 3.0 64Mb Notebook Disk '' Notebook performans artışı konusunda bilgi alma şansım var mı sizden ? Konumun linki aşağıdaki gibidir.

Notebook için SSD mi SSHD mi ? | Technopat Sosyal
 
MSI Vortex G65VR 6RE SLI diye bir cihaz incelemesi izledim. Cihaz PCI express bağlandılı SSD ile okuma yazma hızlarında 3000'leri gördüğü söyleniyor. Devasa fark cihaz üzerindeki SSD'den kaynaklanmıyor anladığım kadarıyla. Bu bağlamda PCI express bir bağantının büyük hız farkları oluşturduğunu söylemek yanlış mı olur ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı