Çözüldü Asus Sabertooth X79 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve 0x00000124 Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

roas

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2013
Mesajlar
24
Merhabalar
Yaklaşık 1,5 - 2 yıl önce aşağıdaki sistemi topladım.
Geçen Mayıs ayında ( O zaman Windows 8.1 yüklüydü) bilgisayar mavi ekran hatası vermeye başladı. Bilgisayarcı bir arkadaşa götürdüm. Muhtemelen Ramlerdendir diyerek 4 adet rami tek tek deneyerek arızalı olanı bulduk ve garantisi olduğu için 2'li dual kit halindeki ramleri firmaya geri yolladım ve yerine yenisi geldi. 1 ay kadar çalıştıktan sonra yeniden mavi ekran hatası vermeye başladı. Ve gittikçe sıklaşmaya başladı. (Mesela dün 5-6 saat içinde 4 defa arıza verdi.) Geçen seferkinden öğrendiğim kadarı ile ilk önce ramlerdendir diyerek memtest ve windows 7'nin bellek tanılama aracı ile test (Geçen sefer her ikisini de yapmamıştım) yaptım. Fakat bir arıza göstermedi. ( Toplam 4 defa uzun süre test ettim.)
İlk zamanlar oyun gibi performans gerektiren şeyler yaparken mavi ekran alıyordum. Fakat 3-4 gündür fazla performans istemeyen şeylerde de (internette gezinmek- müzik dinleme vs.) hata almaya başladım.
Hataların minidump dosyaları ve mavi ekranın çekebildiğim kadarı ile ekran görüntüleri aşağıdaki linktedir.
Yardımda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.. Saygı ve selam ile ...
Yandex.Disk
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlginiz için teşekkür ederim Mikail Bey
Windows 8 yükleyeceğim ama BİOS güncellemesi bilmediğim bir konu. Bulunduğum ilçe de ufak olduğu için güncellemeyi yapan yok (Daha evvel merakımdan araştırma yapmıştım.). Acaba bu konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? Birde ekran kartı için ne yapmam lazım. Saygı ve selam ile...
 
Basit bir işlem:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartına Windows 8.1 ve güncel sürücüsünü kurduktan sorna hata alırsanız bakacağız.
 
Mikail bey, Murat Bey ilginiz için teşekkür ederim. En kısa zamanda dediklerinizi yapıp geri dönüş yapacağım. Saygı ve selam ile..

Mikail Bey, Murat Bey
Tavsiyeniz üzerine 64 Bit windows 8.1 satın aldım. Ama daha evvel BİOS güncellemesi yaptım. Şu an son sürüm yüklü. Fakat açılışta CPU Fan Error hatası vermekte. Bilgisayarı ilk aldığımda da bu hatayı veriyordu. Bilgisayarcı biostan biryerleri ayarlayarak bunu halletmişti. Acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz. (Hangi ayarı değiştireceğim konusunda) Daha sonra windows 'u yükleyeceğim. Saygı ve selam ile...
 
akat açılışta CPU Fan Error hatası vermekte. Bilgisayarı ilk aldığımda da bu hatayı veriyordu. Bilgisayarcı biostan biryerleri ayarlayarak bunu halletmişti. Acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
Laptop modelinizi yazarsanız kontrol edeyim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı