Basit Bir İnternet Sitesi Nasıl Açılır ?

mcangul

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2014
Mesajlar
191
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Babamın ufak çaplı turizm şirketi için bir web sitesi lazım olduğunu söyledi. Sizce bunu tek başıma tema kiralama gibi işlemlerle tek başıma halledebilir miyim? Sitede sadece bilgiler olacak sanal pos olayı falan yok. Yoksa programlamadan anlayan birisi lazım mıdır? Bu arada domain alma falan biraz yabancıyım konuya.
 
Bilgin yoksa hiç bulaşma veya zaman genişse HTML5 & CSS3 yanında jquery öğren görselde olsa bir şey hazırlamış olursun. Fakat zaman yok dersen biri ile görüş kapattır işi.
 
Google'ın kendi ücretsiz blog servisi olan Blogger'ı kullanabilirsiniz. Kullanımı kolaydır. Kod bilmeniz şart değildir. Hiç para vermek istemezseniz .blogspot.com.tr uzantılı adresinizi kullanabilir ya da ücretli bir domain alarak blogunuza bağlayabilirsiniz.
 
Themeforest üzerinden ücretli bir tema satın alarak kurulum adımlarını takip edersen yapabilirsin. Tabi bu kurulum işlemleri için İngilizce yeterliliğinin olması gerekmekte. Bunun dışında temaya vereceğin ücret ile birlikte bir uzman bularak ücret karşılığında ona da yaptırabilirsin.
 
Eğer domain ve host alacaksan wordpress ile siteni kurabilirsin kullanımı oldukça kolay internette videoları var araştırabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam konudan anlaşılan bilginiz yok, site açmak için en başta site adı lazım. Eğer site adını belirlediyseniz uzantısını belirlemeniz gerekir.( Com, Net, Org gibi. Ben com tavsiye ederim, hatta kendim de kullanırım. ) Daha sonra siteniz için hosting lazım, ücretsiz hostingler var lakin pekte sağlam diyemeyiz. Onun için ücretli hosting almanız gerekecek. Tema için ise wordpress kurup + olarak bir tanede tema satın alıp basitçe kurulumu gerçekleştirebilirsiniz ki internette bununla ilgili bir sürü video var zaten çok basit. ( Bu işlerle uğraştığım için bana basit gelen size zor gelebilir orasını bilemem tabiki de )

Siteyide eğer reklam olmayacaksa ihs.com.tr' yi tavsiye ederim. ( 2 yıl içinde yaklaşık 20'den fazla site aldım, bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. ) Hosting içinse turkspeed.com önerebilirim, 20 TL' lik hosting paketini alsanız bile çok çok iyi hizmet veriyorlar. Baya ilgililer, 1 yıla yakın o firmanın hostingini kullandım.
 
Bence Wordpress kurmalısın. Bu şekilde daha kolayına gelecek. Bir tanede ücretli güzel bir tema alırsan tamamdır. Kullanımıda kolaydır. Tavsiye ederim. (y)
 
.com alan adı alarak başlaman mümkün. Ücretsiz servis tavsiye etmiyorum çünkü kısıtlaması çok işlemci yönünden vb. alman gerekenleri sırası ile yazıyorum.
1- Web Hosing (Linux veya Windows)
2- Alan Adı - Alan adı firmaları (Godday, İsim Tescil, Natro)
3- Wordpress - Drupal - Yada Asp.NET veya PHP Scriptler

Yukardakileri aldığın ve temin ettiğin takdirde web sitesi kurmuş olursun zaten :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı