Tartışma: Custom ROM ve Stock ROM Stabillik Farkı

Gerçekten çok güzel bir şey Custom ROM, cihaz bir nebze rahatlıyor. İnsan değişiklik ihtiyacı duyuyor zaten bir süre sonra, LG G2 kullanıcısı olarak ben de artık kesinlikle Custom ROM taraftarıyım. (y)
 
Custom ROM'u kimin yaptığına bağlı tamamen. Z serisinde olduğu gibi kusursuz bir geliştiriciniz varsa binlerce insan Stock ROM çıkmasına rağmen ondan bekliyor yeni sürümleri. Ondan başka bu kadar katkı sunan pek kimseyi görmedim edindiğim telefonlar içinde.
 
Telefona gore degisir. Ace 2 telefonda orjinal 4.1.2 ROM'u berbatken, CM 11 telefonu kendine getirdi.
Xperia Z2'ye ROM atma ihtiyaci duymadim ben. Gayet stabil ve iyi arayuzu var. Genelde bu sorun maalesef Samsung cihazlarda oluyor.
 
GM Discovery Elite kullanıyorum ve yazılımsal hataları bilirsiniz. Custom ROM telefonu adam etti diyebilirim daha o hataları almıyorum. Tek sıkıntı kasa, keşke ROM onuda halledebilse. :(
 
Bu durum elbette telefondan telefona farklılık gösterebilir. Fazla satılmayan, ilgi görmeyen bir cihaz için geliştiriciler neden uğraşsın? Sonuçta onlar da kazandıklarına bakıyorlar. Örneğin Nexuslar için de stabillik bazında ROM gereksiz. Benim söylediklerim genel. Genel anlamda Custom ROM'lar cihazları daha stabil hale getirmekte.

@CT Fletcher, keşke o ROM önerisi konusunda da bu şekilde konuşsaydınız. Neyse, ikili tartışmaları uzatmaya gerek yok. Bu genel bir tartışma konusu.
 
Stock Rom daha stabil diyenler genellikle Cyanogenmod Carbon gibi geliştiricilerin gecelik sürümünü kullanan insanlar. Oysaki offical sürümler gerçekten çok daha stabil Stock Romlardan. Buna rağmen Stock Rom daha stabil diyenlerle savaşım sürecek. Ya ben öleceğim ya da onlar.:D:D
 
Yenilik getirmeye çalışan, bir şeyler ortaya koyan geliştiriciler pek kalmadı artık. Stock ROM'un üstüne iki program koyup iki build.prop değiştirince ROM olmaya başladı artık. Bunun bir sebebi de Xposed'dir. O çıktıktan sonra ROM'lar için uğraşmamaya başladı geliştiriciler. Z serisinde olduğu gibi yenilikçi geliştiriciniz kaldıysa o zaman Stock çıksa bile onu bekliyorsunuz.
 
Bence tamamıyla ROM'a ve Geliştiriciye bağlı bu durum. Mesela ben S3 Mini kullandığım zaman CM 11 kullanıyordum. Stabildi ancak bazen kendi kendine restart atıyordu, kapanıyordu. Daha sonra Stock ROM'a ROOT atıp gereksiz programları sildim ve Adaway, Greenify tarzı programlarla telefonu stabil hale getirmeye çalıştım ve telefon stabil oldu. Eğer güzel ROM lar varsa daha stabil olur ancak hatası falan varsa Stock ROM'a ROOT atıp kullanmak daha iyi olacaktır bence.
 
Henüz tüm yorumları okumadım ama, stabil olmayıp sadece görünüş amaçlı olan romlar da var, örneğin s3 gibi eski telefonlara TouchWiz'in yeni sürümünün görünümü verme amacıyla yapılan romlar oluyor ve kasıyor, bunu her bu amaçla yapılan rom için söylemiyorum. Bu arada G3 için CloudyG3 3.4 kullanıyorum gayet güzel ve akıcı, stock romdaki son uygulamalar sorunu yok.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı