Logitech G402 Mouse İncelemesi

Merhaba arkadaşlar! Bu fareyi zaten almayı planlıyordum. Ancak monitör ve başka ihtiyaçlar için para topluyordum. Onu daha ileride alacaktım. 1 Temmuz'da doğum günüm dolayısıyla arkadaşım beklenmedik bir şey yapıp bana bu fareyi hediye etti. Buradan ona tekrardan teşekkürler. :) Neyse incelemeye geçelim. Öncelikle farenin kutusunu göstermek istiyorum.
Kutunun sağ yüzeyi:

Ah5wl-oWV0yrFUcsXZj-yKiGZTgd1d_msegwsRyQIffk.jpg


Kutunun sağ yüzeyi:

Av_drogYhUIIv8PtR3VEuJwNgChJf8TXW-aTAV9otOHf.jpg


Arkası:

Ahwiq2YksxHql8QL5Lpbqn7CfJVubR6_XJ6LqHSedbEZ.jpg


Ön tarafı:

At3Sd4TVV1YgjAIgOLZMKQnUli-0XZ4cR_t7DNFGWWHi.jpg


İçerisinden çıkanlar:

AjHmLsjtexvY7jMR7-P9ZiCtabJnav5zOwo04TzrqnOy.jpg


Farenin dış görünüşü tek kelime ile harika. Hele o arasından geçen siyah çizgi fareye bir karizma katıyor. Bunun dışında gerek DPI ledleri, gerek ise G logosunun ledi özellikle geceleri görsel bir manzara katıyor. Ayrıca sağlam bir yüzeye sahip.
Bununla birlikte farenin ele oturuşu da çok rahat ve konforlu. Saatlerce elim ağrımadan oyun oynayabildim. Makro yani kısayol tuşlarının yerleri çok iyi ayarlanmış. İstemeden basmıyorsunuz ya da yerini bulmakta zorlanmıyorsunuz.
Farenin oyundaki performansına geçersek gerçekten muazzam. Özellikle FPS oyunlarda harika iş çıkarıyor. Dünyanın en hızlı mouse'u olarak tanımlıyor Logitech. Gerçekten de öyle. Önceden kablosuz bir farem vardı. Onunla CS:GO oynamaktan keyif alamıyordum. Şimdi buna geçince sürekli canım CS:GO ya da Battlefield oynamak istiyor. Gerçekten farkettiriyor. Özellikle kısayol tuşları çok işe yarıyor. Örneğin CS:GO'da hızlı silah değiştirme ya da League of Legends'de marketi, skor tablosunu kolay yoldan açma gibi. Bunun dışında oyun dışında internette gezerken de çok kullanışlı. Örneğin ben 2 kısayol tuşuna kopyala ve yapıştır özelliklerini atadım. Kolayca işlerimi halledebiliyorum.
Farenin birkaç görüntüsü:

AkQfu1IS15KymBTpfq4QODCb7vswsI1Rm2aGHUl9-igu.jpg
AqciAfZ0_tkJ9A5lQ-EFwk36VTE2YfQA2Y6Bowr80CI6.jpg
AvBmeEFrDeBlFloajunNt8nCwi9f8XO-V2NiXRSo-1Vx.jpg
AsYSKqZWw-XbUHAgBbG1X_rqUysgDy_wEzbz85Slbd-t.jpg


Şimdi biraz da oyun yazılımına değinmek istiyorum. Oyun yazılımında 5 adet kategori bulunmakta. Bunların hepsini teker teker fotoğraflar ile inceleyeceğim. İlk olarak yazılıma geçmişken unutmadan söylemeliyim ki farenin yeni bir ürün yazılımı çıkmış. Yani yanlış bilgilendirmek gibi olmasın ancak anladığım kadarıyla bios update gibi bir şey. Farenin yazılımını güncelliyor. Onu yapmayı kesinlikle unutmayın. Emin olun her güncelleme gibi onun da faydasını göreceksiniz. Neyse oyun yazılımına geçelim.

Oyun Yazılımı 1.JPG


Bu sayfada farede yapacağımız ayarların bilgisayara ya da farenin kendi içinde bulunan alana kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Yani farenin içine kaydederseniz başka bir bilgisayara taktığınızda da o ayarlar devam eder. Ancak bilgisayara kaydederseniz sadece o bilgisayar üzerinde o ayarları kullanabilirsiniz. Ancak eğer farenin içine kaydetmeyi seçerseniz oyunlar için teker teker kısayollar ya da ayarlar yapamıyorsunuz. Yani tek bir ayar oluyor. Tüm oyunlar için aynı.

Oyun Yazılımı 2.JPG


Bu sayfa sanırım en çok uğraşacağınız sayfa. :) Tüm oyunlar için tek tek ya da hepsi için ortak kısayollar yapacağınız sayfa burası.Fakat o kadar detaylı ki gördüğünüz gibi Batman Arkham Origins'e ayrı, Batman Arkham Origins Multiplayer'a ayrı kısayollar ya da tuş atamaları yapabiliyoruz. Burada değiştirmek istediğiniz tuşun üstüne gelin, ok işaretine tıklayın ve yeni komut ata veya komutu düzenle deyin. Daha sonra bu menü gelecek:

Oyun Yazılımı 3.JPG


Gördüğünüz gibi yapabileceğiniz o kadar çok ayar var ki bunları denerken saatlerinizi kaybedebilirsiniz. :)

Oyun Yazılımı 4.JPG


Öncelikle bu sayfayı anlatmaya geçmeden önce belirtmeliyim ki farede otomatik olarak gelen bir adet "Sniper" ve biri arttırma biri azaltma olarak 2 adet DPI tuşu bulunuyor. Tabii ki siz bunlara farklı şeyler atayabilirsiniz. Bu sayfada turuncu olan çubuk "Sniper" tuşunun DPI ayarı. Yani ona basılı tuttuğunuzda DPI bu oluyor. Bunu AWP gibi dürbünlü silahlarla nişan alırken farenin kaymaması için kullanabilirsiniz. İşe yarıyor. Diğerleri ise farenin DPI kademeleri. Bunları zaten farenin üzerindeki ledler ile görmek mümkün. Buradan sadece hangi noktada kaç olacağını ayarlayabilirsiniz.

Oyun Yazılımı 5.JPG


Burası ise farenin logolarının ışık ayarlarının bölümü. En baştaki parlaklık adından da anlaşılacağı gibi G logosunun ne kadar parlak olacağını belirliyor. Alttaki ayar ile G tuşuna nefes alma efekti yani yanıp sönmek efekti verebilir ve altındaki ayarla ne kadar hızlı yanıp söneceğini ayarlayabilirsiniz. En alttaki ayar ise bilgisayarımı çokta boşta açık bırakmadığım için kullanmadığım bir ayar. Oradaki kutuya tıklarsanız ve aşağıya bir dakika belirtirseniz fare o dakika boyunca kıpırdamaz ise ledleri otomatik sönüyor. Bu da güç tasarrufu sağlıyor denebilir.

Oyun Yazılımı 6.JPG


Burası ise benim de pek bir şey anlamadığım bir menü. Sanırım faredeki Fusion Engine denilen teknolojinin farkını size hissettirmeye çalışıyor.
Ledleri açıkken birkaç görüntü:

AlgY0NOoWFqMNpS8yz7-dbpj6dFcq7zHuwJ9cIMgWvWa.jpg

AliwuknzPqYgzwkciLhwsqItVysICcmsiF-n3Vk9hMew.jpg

AnxhXAfiNk4pBUzPbG8y60rpGCDqPp99QeDH750GFi2c.jpg


Neyse arkadaşlar konu çok uzadı farenin artı ve eksilerini yazıp konuyu bitiriyorum.
Artılar:
  • +Gerçekten çok hızlı bir mouse.
  • +Kısayol tuşlarının yerleri çok iyi seçilmiş.
  • +Sağ taraftaki plastik ile ele rahat oturuyor.
  • +Oyun yazılımı sayesinde neredeyse farenin tamamını ayarlayabiliyorsunuz.
  • +Farenin verdiği his ve kalitesi harika.
  • +Kablosu yeterince uzun ve kaliteli.
  • +Oyunlara özel profiller ayarlayabiliyoruz.
Bunun dışında elbette daha pek çok artısı var ancak aklıma gelen bu kadar. :)

Eksiler:
  • -Öncelikle odada 2 bilgisayar çalışıyor olmasından dolayı da olabilir ancak eli terletiyor. Fakat ben odadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Yüzeyi terletmeye gayet uygun gibi.
  • -Kablosu ne kadar kaliteli olsa da G502 gibi örgülü değil. Gerçi örgü isterseniz daha fazla verip G502 alabilirsiniz.
  • -Yine aynı şekilde yüzeyi toz tutmaya müsait. Yani fotoğrafta bile çıkmış tozlar. Sabah kalktığım gibi çektim sildiğim halde bu şekildeydi.
  • -Benim için bir eksi olmasa da solak arkadaşlar için bir eksi. Maalesef fare sol el faresi değil.
  • -Ledlerin azlığı. Yani G300'de bile daha çok led vardı. Bunda sadece G logosu ve ve DPI göstergesi ledli. Yani daha fazla olsa iyi olurmuş.
  • -Ledlerin tek renge sahip olması. Yine aynı şekilde G300'de bile çeşitli renk seçenekleri varken bunda sadece mavi olması ilginç. Fakat bunun Logitech'in logosunun mavi olması yüzünden böyle olduğunu düşünüyorum. Çünkü kırmızı bir Logitech logosu markayı zedeleyebilir diye düşünüyorum. :)
Biraz uzun oldu ancak detaylı oldu diye düşünüyorum. Sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz. İyi forumlar!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak yazılıma geçmişken unutmadan söylemeliyim ki farenin yeni bir ürün yazılımı çıkmış. Yani yanlış bilgilendirmek gibi olmasın ancak anladığım kadarıyla bios update gibi bir şey. Farenin yazılımını güncelliyor. Onu yapmayı kesinlikle unutmayın.
Bunun adı Firmware :)
 
@Adion hayırlı olsun. :) Ben G300S kullanan biri olarak G402 biraz büyük gibi geliyor bana. :D
Teşekkürler. Zaten G300S bildiğim kadarıyla parmak faresi G402 ise elini tamamen kaplayan el faresi. Bir de benim elim kürek kadar olduğundan tam geliyor. :D
 
Elime müthiş oturan bir mouse. Ama teşhirlere bakımıştım ondan biliyorum :). Bütçem olsa alacağım ilk mouse. G105'imin yanına tam takım olurlar. Önerim yanına g240 alman. Birbirlerini müthiş tanıyorlar.
 
@Sweet Leaf Evet arkadaşımda var G240 gerçekten çok rahat oluyor onunla birlikte. Şuan neredeyse mouse'dan küçük bir mouse pad kullanıyorum. Tam verim alamıyorum mouse'dan ancak yeni mouse pad alana kadar idare etsin yeter. :)
 
@Sweet Leaf Evet arkadaşımda var G240 gerçekten çok rahat oluyor onunla birlikte. Şuan neredeyse mouse'dan küçük bir mouse pad kullanıyorum. Tam verim alamıyorum mouse'dan ancak yeni mouse pad alana kadar idare etsin yeter. :)
Hayırlı olsun şimdiden. Firmware güncellemesi nasıl yapılıyor. Bir de CS GO da makro ayarlayamadım ben. Logitech G300S kullanıyorum. Yardımcı olabilir misin? :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı