Ekonomi düzelecek mi?

Düzgün denetim ve düzgün bir adalet sistemi olsa; bak bakalım o adam o sahtekarlığı yapabiliyor mu? Adam denetim yoksa parasına bakıyor.
Denetim çok sınırlı bir alandır biliyor musunuz. Hiçbir ülkede tam bir şekilde yapılamaz. Eğer bir üründe KDV indirimi varsa o indirimi işletme yapar. Ama aynı dakika zam yaptım der. Denetleyemezsiniz.
 
Denetim çok sınırlı bir alandır biliyor musunuz. Hiçbir ülkede tam bir şekilde yapılamaz. Eğer bir üründe KDV indirimi varsa o indirimi işletme yapar. Ama aynı dakika zam yaptım der. Denetleyemezsiniz.
Sınırlı olsa dahi yapılsa bir katkısı olur. Bizim ülkede hiç denetim yok. Her şeyi geçtim. Dışarda seyyar satıcı toplamasını biliyorlar ama büyük şirketlerin(TR'deki) kaçırdığı verginin haddi hesabı yok. Onlara dahi müdahale edilmiyor, bunu bilmeme gibi bir şansları da yok. Çünkü sıradan halk bile biliyor.
 
Gerçekten saçmalıyorsunuz @Ecmel ya tabbi ki ekonomi düzelir zaten 2023 sonrası ekonomide çok büyük ve büyüme kalkınma olacak tabbi huzurlu hayat için 5-6 yıl sürer ama mutlaka ekonomi iyileşir düzelmez diyenlere 2006 - 2013 yılları arasında ekonomi nasıl düzediyse o şekiilde 2028-2029 yıllarında huzura tıpkı 2006-2013 yıllarındaki düzelme gibi ekonomi düzelir ha bu arada eğitim sistemi sorununda yarın bizim okula milli eğitim müdürü gelecek ona söylerim eğitim sistemi hakkındaki tüm şikayetleri ve videoları ve çözüm önerisi sunarım o milli eğitim bakanına söyler eğitim sistemini düzeltir lütfen sakin olun imkansız su bile satamayan Singapur 45 yılda en iyi dünya ülkelerinden birisi oldu bizim durumumuz onlardan çok ilk Singapur'dan çok daha iyi yani üretim yapıp doğal gaz petrol altın gibi kaynaklar çıkarırsak ülke kalkınır inanmayanlar o mucizevi tabu haline getirdiğiniz Avrupa ABD'ye gidebilirsiniz ama buna sonra çok pişman olursunuz.

İroni diye düşünüyorum ondan bir şey demiyorum.
 
Sınırlı olsa dahi yapılsa bir katkısı olur. Bizim ülkede hiç denetim yok. Her şeyi geçtim. Dışarda seyyar satıcı toplamasını biliyorlar ama büyük şirketlerin(TR'deki) kaçırdığı verginin haddi hesabı yok. Onlara dahi müdahale edilmiyor, bunu bilmeme gibi bir şansları da yok. Çünkü sıradan halk bile biliyor.
Sizin söylediğiniz Denetim yoluyla değil de Genelge yöntemleriyle yapılabilir. Yani fiyatlandırma politikası. Yani derinden olmak üzere serbest piyasa ekonomisinin masaya yatırılması. Denetim genellikle bilgi işlem, finansal tablo, yönetim ve önemli yanlışlıklara bakar geçer.
 
@mrht1234 ironidir diye umuyorum. Yoksa makarnaya seviyor ailen sanırım. :D

Avrupa'ya gidip millet nobel ödülü alıyor, sen pişman olursunuz diyorsun. Ayda ne kadar et yiyebiliyorsun? Avrupa'daki adam için et yemek normal bir şeyken biz de artık lükse giriyor. Her neyse tartışmayacağım, yaşına veriyorum.

Asıl senin mesajın ironi yapıyorsun diye dua ediyorum. Merak etme bu konuda. Ben daha akşam yemeğinde köfte yedim. Okulda da tavuk pilav yedim ve daha dün Hatay soslu dürüm döner yedim. Ailem zengin de değil. Babamın maaşı 5000 TL. Anneme para gönderiyor ve ben önümüzdeki hafta sonu yine AVM'de iskender yiyip çorba içeceğim. Hatta başka şeyler bile yerim, hatta çok geçmediğimiz sırada iskender yedim, çorba içitim bir de karışık pide yedim, üstüne kola içtim ve annem bana birçok kez tavuk pilav yaptı. Ekonomi düzelmesi imaknsız değil ama siz şu işte düzelmez, bütün suçu yöneticilere at ama siz ne yapıyorsunuz? Kim üretiyor, kim? Kimse! Herkes aynı. Akıllı olanlar beyin göçü yapan kişiler de sizin gibiler yüzünden göçüyor. Mesela TOGG arabası yapıldı siz hemen aman çok pahalı, aman Uganda araba üretiyor, bu durum seçim malzemesi diyorsunuz. Petrol, doğal gaz hatta altın çıkarılacak siz hala aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz: "Bu ülke düzelmez." Eee nasıl? Düzeltecek bir doğru bir hamle yapıyor, hemen imakansız diyorsunuz. Sizin gibiler başkan olduğu zaman hiçbir zaman ekonomi düzelmez. Hala ironi imkansız diyorsunuz bana. Düşünceye bile saygı kalmamış. Neyse sizin o süper Avrupa ABD'nizde istediğiniz gibi uyuyun. Emin olun bundan 2029 yılında bu konuda pişmanlıktan kırılacaksınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@mrht1234 aynen 2029 yılında Avrupa ve ABD batar dostum. Hatta ABD ve Fransa'da millet ekmek falan da alamıyor, petrol sıkıntısı var. Dur bir video ile özetleyim sana.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her neyse konu sahibi "siyasete girmemesini" istediği için uzatmıyorum. Yaşına veriyorum bu düşüncelerini, 2023 yılında oy kullanamayacağın için çok sorun yok. :D
 
Asıl senin mesajın ironi yapıyorsun diye dua ediyorum merak etme bu konuda ben daha akşam yemeğinde köfte yedim okuldada tavuk pilav yedim ve daha dün hatay soslu dürüm döner yedim ailem zenginde değil babamın maaşı 5000TL anneme para gönderiyor ve ben önümüzdeki hafta sonu yine AVM'de iskender yiyip çorba içeceğim hatta başka şeyler bile yerim hatta çok geçmediğimiz sırada iskender yedim çorba içitim bir de karışık pide yedim üstüne kola içtim ve annem bana birçok kez tavuk pilav yaptı ekonomi düzelmesi imaknsız değil ama siz şu işte düzelmez bütün suçu yöneticilere at ama siz ne yapıyorsunuz kim üretiyor kim kimse! Herkes aynı akıllı olanlar beyin göçü yapan kişilerde sizin gibiler yüzünden göçüyor mesela TOGG arabası yapıldı siz hemen aman çok pahalı aman Uganda araba üretiyor bu durum seçim malzemesi diyorsunuz petrol doğal gaz hatta altın çıkarılacak siz hala aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz bu ülke düzelmez eee nasıl düzeltecek bir doğru bir hamle yapıyor hemen imakansız diyorsunuz sizin gibiler başkan olduğu zaman hiçbir zaman ekonomi düzelmez hala ironi imkansız diyorsunuz bana düşünceye bilesaygı kalmamış neyse sizin o süper Avrupa ABD'nizde istediğiniz gibi uyuyun emin olun bundan 2029 yılında bu konuda pişmanlıktan kırılacaksınız.

Dua siyasette bir şeye yaramaz kanka. Ekonomi mantık işidir, şans veya dua işi değil. Herkesin maaşı 5000 veya daha üstü değil. TOGG'da evet çok pahalı, ne yani ne diyelim? Arabanın fiyatı en az 250.000 bin TL olacakken neye olumlu bakalım. 90'lar da, 2016'da ve 2021'de dendi doğal gaz bulduk diye? E hani doğal gaz? Yaşın galiba 10-13 falan.

bruh3.jpg
 
Ekonomi düzeltilebilir ama ülke insanındaki bozulma asla düzelmez. Herkes işine geldiği gibi davranıyor. Halk nasılsa yönetici de öyle olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı