AİDA 64 Sıcaklık Sonuçları

Mert Güngör

Kilopat
Katılım
27 Haziran 2015
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Adsız.png


Bu değerler boştayken normal mi? Ne önerirsiniz? Stok fanı değiştirip TX3 aldım.
 
Normal. Macun sürdün mü?
 
Hocam senin galiba kasanın içi çok sıcak. Boştayken 35-40 falan olması lazım. Hele ekran kartı boşta 62 derece çok fazla.
 
Öncelikle işlemciniz nedir ve overclock yaptınız mı? Benim gördüğüm kadarıyla var gibi. İşlemciniz FX 63xx veya 83xx serisinden ise olması gerekenden fazla çünkü. TX3'ün 40 50 arası tutması lazım. Ekran kartında da 62 derce karta göre değişir ama uygulama açık herhalde. %44 çünkü. Tek fark ettiğim şey 1.336 volt verilmiş benim kullandığım FX 6300 4.7 GHz'de 1.336 volt alır ve aynı sıcaklıklara gelir. O da normaldir. Overclock varsa biraz düşürün yaz aylarındayız mesela 4.7 yerine 4.5 vermek 62'den 55 derecelere düşürür yük altında.
 
Normal. Macun sürdün mü?
Yanlış anlamazsan TX3 soğutucusu olan boşta bir sistemin 62 derecede çalışması hiç de normal değil açıkçası :)
Bu değerler normalde AMD FX serisi bir işlemci kullanıyorsa yük altındaki maxsimum sıcaklık değerleri olmalıydı. (62-65)

Termal macunu yeteri kadar sürmemiş olabilir mi acaba arkadaş? Az sürmek de ısınması için elle tutulur sebepler doğuruyor.
Bezelye büyüklüğündeki macunu işlemcinin orta noktasına sıkıp soğutucu bloğu üzerine kapatmayı denemelisin.

Kredi kartıyla çok ince bir katman alan oluşturduysan çok kısa sürede özelliğini yitiriyor macun haberin olsun.
 
Bilgisayar 6 saattir açık FX6300 işlemci değerler bu stok fan ile kullanıyorum. Yani anlayacağın senin sıcaklık değerleri çok fazla.
upload_2015-7-5_18-4-37.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı