Ramazan Davulcusu Saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

B0BiaSS

Hectopat
Katılım
26 Mart 2015
Mesajlar
754
Makaleler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar biliyorsunuz ramazan davulculuğu bir Ramazan geleneği. Ancak artık ben bu ''geleneğin'' saçma olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bebek uyutanı, çocuklusu, oruç tutmayanı, inanmayanı var ve hiçbir insanın bunları rahatsız etmeye hakkı yok. Ben de her ne kadar çok inanmasam da orucumu tutan bir insanım ve gecenin bir yarısı rahatsız olan insanları düşününce içim sızlıyor. Bir de davulcular hayvanları da rahatsız ediyorlar. Martılar ciyaklamaya, köpekler havlamaya başlıyor. Gece boyunca uyutmuyorlar. Belediyelerin ramazan davulcuları için yaptıkları ihaleyi çok gereksiz ve yanlış buluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Sorma, bir tusesi de yok bizim amcanin, beynime beynime vuruyor tokmaklari.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden gelen bir gelenek şimdilerde ne kadar azalsa da devam etmeli bence. Oruç tutmayanları düşünüyorsan kendine yazık ediyorsun. Sırf sigara krizi tutuyor diye oruç tutmayan adamlar tanıyorum. Çocukları düşünüyorsan onlarda ileride tutacaklar zaten bence bir sıkıntı yok şimdiden alışsınlar. Hayvanlara gelecek olursak rahatsız olduklarını nereden biliyorsun belki de seviniyorlar hayvanlar.
 
Oruç tutan biri olarak tamamen gereksiz gördüğüm bir gelenek olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
Bu ülkede Müslüman olmayan veya oruç tutmayan vatandaşlar da var. Uykularından uyandırmak çok sorumsuzca bir davranış.
Kimse, kimsenin inancı yüzünden gece yarısı uykusundan uyandırılmak zorunda değil.

Zaten işlerini de düzgün yapmıyorlar, telefonlarımız sayesinde uyanıyoruz. Ay sonu para toplamaya geldiklerinde de tek kuruş para vermiyoruz tüm bina olarak.
 
Zamanında biz de davulculuk yapmıştık. Evet şikayet edenler oluyordu bizi niye rahatsız ediyorsunuz diye ama biz de he he diyerek yolumuza devam ediyorduk. Bir kere adamın teki silahını çıkardı davul çalıyoruz bizi korkutmak amaçlı havaya sıktı o zaman baya olaylarımız olmuştu ondan sonra bıraktık zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık alarmlar var, ayrıca her evde mutlaka bi gece kuşu vardır. :D
 
Eskiden güzel bir gelenekti fakat şuan olmaması herhangi bir durum değişikliğine neden olmaz diye düşünüyorum. Oruç tutan birisi olarak zaten sahura kadar ve sonrasında oturuyorum. Ayrıca artık herkesde telefonlar ve bu telefonların alarmı var.
 
Oruç tutan zaten tutar tutmayanı zaten tutturamazsın. Bu yüzden davulcu gereksiz bence. Alt katta oturanlar için gerçekten kötü bir durum bence. Özellikle küçük çocuğu olanlar için.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı