AMD FX-6300 işlemci sıcaklık sorunu

Mert Güngör

Kilopat
Katılım
27 Haziran 2015
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhabalar. İşlemci stok fanı 70 derece ve aşırı sesli olduğundan cooler master tx3 soğutucu aldım. Ses azaldı fakat sıcaklık boşta 60 derece oyunda 65 derecede normal mi.
 
Şu an hava sirkülasyonu problemi geliyor aklıma. Birde şu resimdeki gibi değerleri paylaşır mısın? 3 adet.
anakart.JPG

işlemci.JPG
ekran kartı.JPG
 
Anakartı servise yollayın. Ve söyleyin "Anakartta boştayken gereksiz bir ısınma var. Ve bu sıcaklık problemi ekran kartı ve işlemcimede etki ediyor." diyin. Anakartı değiştirme talebinde bulunun.
 
PC açılışında bios ta bekliyorum 10dk da 60derece sıcaklığa sabitliyor. LOL'de full ayarlarda oynarken 61-63 derecelerde geziyor.
Benim sistemim stok fan ile boşta 35 40 derece Windows 8.1'de fakat Windows 7'ye geçtim Pro orjinal vardı Aero Peek özelliği sistemi resmen öldürüyor boşta 45 derecelerde ve oyuna girince odada terliyorum.
 
FX 6100 kullanıyorum xigmatek loki soğutucu ile 4.0Ghz voltaj vermeden oc yapıyorum 60 derece gördün mü diye sorsanıza...

Düzgün montaj yapıldığından ve işlemcinin tamamen yük altında olmadığına eminseniz yanlış ölçüm yapabiliyor fx işlemciler.
Oda sıcaklığı 26 - 28 derece olan evde 12 derece gösterebiliyor,buda imkansız.

İşlemci soğutucusunun altına doğru dokunarak bakabilirsin rahatsız edici bir sıcaklık hissediyormusun bakalım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı