Linux Mint için hangi paket indirilmeli?

Katılım
6 Temmuz 2018
Mesajlar
13.373
Makaleler
20
Çözümler
142
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
GitHub'da denemek istediğim özellik hakkında üçüncü bir parti yazılımcının geliştirdiği bu uygulamayı kullanmak istiyorum. Bilgisayarım 64 Bit Linux Mint ve 64 Bit Intel i5-3210M işlemcisi var. Bir sürü paket var ve hangisini kuracağımı bilmiyorum. Birinde AMD yazıyor, birinde 32 Bit yazıyor, anlayamadım. Hangisini indirmeliyim?

Ekran Görüntüsü - 2021-10-18 22-12-34.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Focal (Ubuntu 20.04 tabanı) için olan dosya da indirilmiyor maalesef. Diğer paket bir önceki tabana (bionic) göre hazırlandığı için bağımlılık sorunu veriyor. Kaynak dosyadan focal tabanı için gerekli libwxgtk3.0-gtk3-dev kullanarak ve bunun için libwxgtk3.0-gtk3-0v5 bağımlılığını ekleyerek yeni bir paket oluşturdum. Bunu bağlantıdan indirip kurabilirsin, deneme imkanım olmadı, 3 taraf paket olduğu için güvenip güvenmemek senin bileceğin iş.

gimx_8.0-1_amd64.deb

Kaynak dosyayı da şuraya bırakayım. gimx_8.0-1.tar.gz Kaynak dosyaya inşa için gerekli paketleri kurmaya yarayan bir build-dep Debian paketi de ekledim. Ekleme yapılan asıl dosya şu, zaten Debianize edilmişti, sadece inşa ve bağımlılık için ekleme yapıldı. https://github.com/matlo/GIMX/releases/download/v8.0/gimx_8.0-1.tar.gz
 
Son düzenleme:
@OzgunP, GitHub'dan çektiğim Focal amd64 sürümü çalışmadı. Ubuntu için olmayan standart amd64 sürümü indirirken hata verdi. Kurulumda bir sıkıntı yoktu ancak sanırsam donanım problemli bir sorun var. Bu uygulama PS3 kontrolcüsünü taklit ederek konsol üzerinde klavye ve fare kullanımına izin veriyor. Çin plastiği kokan çakma kollarla(Piyasadaki tüm kollar sahte.) oynamak istemiyordum PS3'ü. Ancak her Bluetooth alıcıda desteklenmiyor sanırsam. Çalıştıramadım. Sudo komutuyla programı başlatmakta hiçbir şeyi değiştirmedi. Sizin derlediğiniz paketi deneyeceğim, bu arada emeğiniz için ayrıca teşekkürler.
 
Birinde AMD yazıyor

Hayatınızın neredeyse hiçbir yerinde işinize yaramayacak bir bilgi vereyim. 64 Bit işlemci mimarisini ilk kez tasarlayan firma AMD'dir. Bu yüzden birçok yerde bir programın işlemci desteğini temsilen AMD64 yazdığını görebilirsiniz.

Keza aynı şey 32 Bit işlemcilerde de geçerlidir, X86 yazmasının ana sebebi 32 Bit işlemcilerinin Intel tarafından tasarlanması ve ilk kez 8086 işlemcisinde kullanılmasıdır. Neredeyse günümüze kadar üretilen 386 gibi daha işlemcilerde de 32 Bit mimari kullanılmıştır. Bu yüzden yine bazı programları indirirken I386 yazar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı