[Alındı] GTX 960 Mini ITX tabanlı oyun PC

Ne zamandır mini bir pc düşünüyordum. Uzun araştırmalar ve seçimler sonrasında topladım. Teknoloji konusunda ne kadar iyi olsam da bu siteden çok faydalandığım için bu konuyu açtım. Hızlıca konu açmak istediğim için fotolar çok kaliteli olmayabilir. Ayrıca benim gibi PS4 mü PC mi diyen, kocaman kasa da görsel olarak sevmeyen arkadaşlara bir rehber olsun istedim. Parçaları tercih sebebimi de ayrıntı yazıyorum. Sistemin maliyeti 2100 TL. TV'nin altında, ses sistemi kadar boyutu. Minicik oyun kasası... Tercih sizin. Umarım faydalı olur. **Sistem 27/06/2015 'te toplandı**
  • Kasa:168 TL
  • Ekran Kartı: 706 TL
  • Ram: 238 TL
  • Hdd: 184 TL
  • İşlemci: 390 TL
  • Psu: 176 TL
  • Anakart: 236 TL
  • Klavye-mouse: 52 TL
  • Gamepad : 2tane 2*32;= 64 TL

SİSTEM BİLEŞENLERİ
Artılar: Fiyatı ,normal bir ekran kartının sığabilmesi(özellikle gtx960), işlemci soğutucu ve özellikle stok fan için yeterince yükelliği olması, önündeki dev fanı sayesinde sistemi buz gibi yapması, küçücük olması, usb 3.0 desteği , tam küp şeklinde camlı kapak ve 2 ızgara kapağı birbiriyle yer değiştirebiliyor, gören uzay montaj sanıyor.
Eksileri: Ön ızgara fan etrafı toz tutması (çıkartıp temizlenebilir)
Muadil olarak fiyat bazında öneriler cooler master 110 -130 serisidir. Fakat ekran kartı, stok fan ve ram boyutlarını kasa ölçülerinizi araştırma yapıp karşılaştırın!!
i5, i7 serisinde oyun ve günlük kullanıcı için fiyat- performans ürün yok. Render, shadow play yapacaksanız işler değişebilir. en uygun fiyatlı G3258 4 çekirdekli oyunlarda yada stok soğutucu olmadan ileriki oyunlarda ve overclock gibi durumlarda sıkıntı olabilir. 3.6 ghz haswell düşük güç tüketimi ve stok fanın yeterli olması ve 4 çekirdek dual core (2 sanal 2 gerçek) olmasından dolayı böyle bir seçim yaptım.
Mini pc için ülkemizde 4-5 anakart alternatifimiz var. En ucuz mini itx anakart olduğu için aldım. Fiyat olarak en uygun 2 anakarttan biri. Msi fast boot özelliği ile açılış hızı çok başarılı. Dileyen 30tl pahalı olan Asus h81i alabilir. H81i serisinde dahili wifi yoktur. Bütçenize göre yüksek modeller seçebilirsiniz. Anakart ararken mini itx bölümünden seçiniz.
İlk sebebi kasaya tam sığıyor oluşudur. Satın alırken muadili asus gtx960 tan 20tl ucuzdu. Haswell mimarisi ile düşük güç tüketimi, dx 12 desteği, 1080p oyun için yeterli oluşu yeterli geldi. Mini pc için Bir tık üstü 4gb olanı ; iki tık üstü gtx 970 mini dir. Mini bir kasaya göre ekran kartınızın boyutlarını incelemek en önemli noktadır. Gtx 970 için 500-600 tl fark şahsen 1080p için gereksiz geldi. Gerisi bütçenize kalmış.
En önemli kısımlardan biri LOW PROFİLE. Bu düşük ucuz değil küçük kibar olan anlamındadır. Çünkü küçük kasa, küçük anakartta iyi hava sirkülasyonu ve stok soğutuyu kapatmaması için LOW PROFILE seçmelisiniz. Dual kit yani; çift kanal ramlar tek 8gb modülden daha performanslıdır.
Seagate ile aynı özellikte kafa kafayalar. Tercihe göre değişir. Önemli olan 7200 rpm 64 önbellektir ki bu 2 si hızı etkiler. Bütçenize göre benim gibi sonradan ssd ile upgrade düşünebilirsiniz
Bütçenize zevkinize göre değişir. Fiyat performans olarak en uygun oyuncu klavyesi olarak bunu seçtim. Slikon koruyucusu toz ve suyu engelliyor ki benim gibi pasaklı biri için süper. Mouse daha iyi olabilirdi ama yeterli. Klavye-mouse pilleri kutudan çıkıyor. (şarj edilebilir değil)
Kablosuz olarak en ucuzu. Ps4 yerine aldık okadar olsun. Çekim gücü için fena değil ve pil çıkmıyor içinden. Fiyatı 100tl den başlayan bir kablosuz logitech değil tabiki. Ama tanesini 32tl ' ye almam herşeyi kapatıyor. Fiyat performans zirvesi diyebilirim. :)
Haswell anakart-işlemci-ekran kartı olunca 500 watt fazlasıyla yeteerli. 80+ bronze sertifikalı psu olması sağlam olması ve verimli olması demektir.12V kanalından verdiği güç sistemime rahatça yetiyor. Mini kasada gereksiz kablo olmaması ve soğutmanın rahat olması için MODÜLER olması çok faydalı.

Genius ses sistemi.jpg


GTX 960 PC Toplama.jpg
HTPC.jpg
thermaltake ITX kasa.jpg


speccy.jpg



Dipnot : Technopat sayesinde öğrenip UEFI windows 8.1 64 Bit pro olarak kurulum yaptım. Sistem SSD varmış gibi çok hızlı açılıyor. BIOS'tan ram frekansları 1333 MHz'ten 1600 MHz olarak değiştirdim. İlk başta BIOS'tan Fast boot açmayın! Sistem boot edince klavye mouse çalışmaz. Windows'u kurduktan sonra restart yapıp msi fast bootu açın. Yoksa benim gibi BIOS pilini çıkartmak zorunda kalırsınız. PS4'e güncel $ kurunda o parayı vermektense bu sistem gönlüme taht kurdu. Monitör olarak halihazırda bulunan LG LM620S 1080p 60hz TVyi kullanıyorum. Merak eden sorusu olan olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Saygılar TECHNOPAT AİLESİ


















 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güle güle kullanın. Windows 10 çıkınca geçersiniz :)
Teşekkür ederim.. Gözümüz windows 10 ve dx12 'de

Bence çok hoş olmuş. Klavye deneyimlerini aktarabilir misin? Gayet hoş duruyor.
Daha ayrıntılı resimler yükleyeceğim. Gündelik kullanıcı ve oyuncu için fiyat performans ürünü bir kablosuz klavye. Daha üstü kablolu mekanik klavyeler tabiki mevcut. 10dk kullanılmadığında uyku modunda enerji tasarruflu. Sistem kapanınca kapanıyor.
 
  • Ekran Kartı: Msi Gtx 960 Gaming 2GB OC. 128bit DX12
İlk sebebi kasaya tam sığıyor oluşudur. Satın alırken muadili asus gtx960 tan 20tl ucuzdu. Haswell mimarisi ile düşük güç tüketimi, dx 12 desteği, 1080p oyun için yeterli oluşu yeterli geldi. Mini pc için Bir tık üstü 4gb olanı ; iki tık üstü gtx 970 mini dir. Mini bir kasaya göre ekran kartınızın boyutlarını incelemek en önemli noktadır. Gtx 970 için 500-600 tl fark şahsen 1080p için gereksiz geldi. Gerisi bütçenize kalmış.

Eki Görüntüle 84771

Eki Görüntüle 84772 Eki Görüntüle 84773 Eki Görüntüle 84775

Eki Görüntüle 84774
Ekran kartı Haswell değil, Maxwell.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı