C# İş Olanakları

Cpt_slayer

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
281
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar C# programlama dili bilgisi olan biri iş için hangi bölümleri tercih etmeli ? Daha doğrusu nerelerde çalışabilir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir programlama diline hakim olan birisi PC sektöründe kendine birçok pozisyonda kolayca yer bulur. Oyun programlama bunlardan birisi mesela. Sen o dile hakim ol da, her türlü iş bulursun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar C# programlama dili bilgisi olan biri iş için hangi bölümleri tercih etmeli ? Daha doğrusu nerelerde çalışabilir ?
Sektör senden tek birşey beklemez C# biliyorsundur da ASP.NET ile de yazabilir misin? der, SQL bilgin nedir? der, ne bileyim Amazon Web Services kullanabilir misin? der, IIS Configuration yapabiliyor musun? der. Demem o ki tek bir dili bilip hakim olmak büyük bir artı puan ama iş başvurularına da göz gezdirirsen eğer yan başlık olarak onun yanında diye başlayan milyon tane bilgi daha istediklerini görebilirsin ama bir yerden başlamak lazım (y)
 
Beni yanlis anlaminizi istemem ama kimse programlama dili biliyorsunuz diye is vermez. Bugun hic meslegi ile ilgisi olmayan adamlar deli gibi veritabaninda queryleri yaziyorlar yada 15 - 16 yasinda ki cocuklar programlamaya giris dersleri veriyorlar. Bence sunu dusunmek lazim, c'de printf yaziyorum ekrana cikti veriyor. C++'da cout diyorum ekrana cikti veriyorum. Arka planda ne oluyor ? Bu onemli. Ben iste c# query calistirmak istiyorum mysql connection classini kullandim daha sonra mysql command classinin cagirdim. Veri tabinina bilgiyi kaydettim. Ee yarin Patronun cani sikildi. Java ile yazin dedi ne olacak ? Ama ben isi biliyor olsaydim. Derdim ki, zaten biz Sql-92 standartini kullaniyoruz. Bu isi Yapmak icin handle'lara ihtiyacim var. Handle foksiyonlari su parametreleri alir. Javada jdbc classin methodlarin parametleri bunlari aliyor ben bu methodlari kullanicam dersin. Adam sana 100 yil sonra icat olacak bir dillede yaz dersede yazarsin. Ama bu durumda C# ise alindim, sirket muduru artik sadece mobil uygulama cikaracaz dedi ne oldu simdi ?
 
Son düzenleme:
Yani diyorsunuz ki öğrenebildiğin kadar öğren çalış çalış çalış felsefesini uygula.
Aynen öyle zaten şöyle bakarsan yazılım dillerine C (1972), C++ (1983), C# (2000) yılında ortaya çıktı. Sen C#'ı öğrenene kadar Microsoft gelip yeni yazılım dili çıkardım diyip tüm sektörü yeni yazılım diline bile kaydırabilir =) Misal bunu daha çok yeni belki duymuşsundur Apple, Swift diliyle kanıtladı. Tüm iOS ve OSX yazılımlarını Swift dilinde yazmaya odaklı bir sektör oluşmuş durumda ve daha geçen sene böyle bir dil hakkında en ufak bilgi yoktu. Demem o ki bu sektör durmuyor ve senin bir yerden başlaman gerek, bu bir gerçek ama bu işin sonu yoktur. Sen dahi olsan en çok dil bilen veya extra iş yapabilen adamı işe alırsın.
Gel gelelim işin farklı bir noktasına. Düzgün ve kalifiyeli bir yazılımcı 5000+ maaş alır. Bunun yanında iş çıkışları vs başka kişilere kişisel yaptığı yazılımlarla(projelerle) proje başına 10000+ ek gelir sağlayabilmesi mümkün. İşi toparlarsak ne kadar çok çalışırsan, o kadar ekmek köfte meselesi var ama çalışmayana ve bilgisiz olana bu meslekte pek para yok.
 
Bir dile çok iyi hakim olmak lazım. Ancak sektör bir dil istemez. Çalışabileceğin alan çok fazla. Ancak bu yerler başka bilgiler ister. Bu dil ile alakalı diğer diller hakkında bilgin olması gerekiyor. Veri tabanı bilmek lazım. Web bilmek lazım. Ama işin güzel yanı bir dile iyice hakim olunca başka bir dil öğrenmek daha kolay ve pratik oluyor. Başarılar dilerim.
 
öncelikli tavsiyem SQL i temel seviyede öğrenip ADO.net ve LİNQ öğrenmen bu sayede basit bir veritabanı tasarlayıp yazdığın programın veritabanı ile iletişimini sağlayabilirsin.
Artık her programda veritabanı ile ilişkilendirmeler mutlaka oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı