Casper Ultrabook hackintosh kurulumu

Mosfet

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2013
Mesajlar
1
Merhaba yaklaşık. Bir aydır forumdan bilgi edinerek vaktim oldukça casper ultrabookuma hackintosh kurmaya çalışıyorum. Forumda anlatılan yöntemlerden bir kaçını denedim. Ancak başarılı olamadım. Usb belleğe hem unibeast yöntemiyle sanal pc üzerine kurduğum mac os x ile hem de transmac programıyla iatkos ml2 dmg dosyasını yükledim. Ama usb bellekten boot etmeyi her iki şekilde de başaramadım. Bilgisayarımın biosundada çeşitli denemeler yaptım. Fakat kurulum ekranını bir türlü gelmedi. Ben de yardım isteme kararı aldım. Eğer kurulum yapmayı başarabilirsek macbook air görünümlü casper ulrabook'u olan biçok kişi bundan faydalanır diye düşünüyorum. Cihazımda 500gb hdd 32 gb ssd hibrit çalışıyor. Rapit start teknoloji diye bir depolama driver kullanılıyor. Bios ayar menüsünün resimlerini ve cihazın özellikleri aşağıda paylaşıyorum. Şimdiden teşekkürler.


  • Intel® Core™ i5-3317U İşlemci,
  • 8 GB DDR3 bellek,
  • Intel® HD Graphics 4000 ekran kartı
  • Mobile Intel® HM77 Express Chipset

 
SATA Internet Combination : AHCI olacak.
iRST'yi Disable yap bir de, öyle dene.
Secure Boot kapalı olacak, bu çok önemli. Yoksa hiçbir dağıtım boot etmez.

Bunun dışında bu sisteme Mountain Lion kurman zor. Daha yeni olan Mavericks çok daha kolay kurulacaktır.

Rehber:

PC'ye Mac OS X Mavericks Kurulumu » Technopat
 
Recep bey merhaba bende casper ultrabook kullaniyorum benim cihazimda ayni i5 8gb ram intel 4000 ektlran karti
Ben -x -v GraphicsEnable=Yes komutu ile kurulumu basari ile tamamladim ama ekran kartimi gormuyor sorun su bundan sonra hd 4000 ekran kartimi gormesi icin ne yapmaliyim ve her acilista bu kodu girmek zorundamiyim?
 
@Mosfet ilaveten "İntel virtualization technology - Disable" yapmalısın.
Klom11 "config.plist" dosyanı "Clover Configurator" ile açıp oradan "inject intel" işaretleyip , "ig-platform-id" kısmına da uygun id'yi girip kaydetmelisin. Forumda araştır. Hangi işlemci ve GPU'da hangi kodu girmen gerektiği yazıyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı