100 TL'ye Salcano NG 650 Parça Tavsiyeleri

Sadece bisiklet değil, 2 teker benim için bir tutkudur. Bu böylede kalacak. Yaşım ilerledikçe araba değil, CBR tarzı bir motor çekeceğim altıma. :)

@Oğuzhan Altay Orjinal parça takıntısını bırak. :) Almışken üzerindekinden daha iyi bir şeyler almaya çalış. Benden tavsiye. Sonuçta para harcanıyorsa daha iyisi alınmalı bence.
 
Gördüm bende konuşmanızı. :) Gerçekten yardımsever insanlar var. :)

Bugün satıcı beni cepten aradı. Kargoya vermeden önce siz zinciri Sram olarak seçmişsiniz ancak Shimano ürünler ile Shimano zincir daha uyumlu ve sağlıklı olur dedi. Dilerseniz bu zincir yerine Shimano zincir yollayalım dediler. Bende adamlar bisikletçi bir bildikleri vardır hem düşününce biraz mantıklı dedim. İşte olduğum içinde çok düşünemedim evet demek zorunda kaldım. Sizce hata mı yaptım?
Shimano HG 40 göndermişler diğer zincir yerine. Fiyatları aynı.
 
İlk defa karşılaştım bu durumla. Zannetmiyorum yani Truvativ Hussefelt kullanıyorum ama üzerinde ki zincir uyumsuzluk sorunu vs gibi bir sorunu olmadı. İki kez zincir değiştim hatta ikisinin de tipi ayrıydı.
 
Bir bisikletin çekiş sistemi baştan aşağı aynı marka olmak zorunda değil.
Vites kolunda farklı marka tercih edersin, tel çekim oranları uyuşmaz, düzgün çalışmaz bunu anlarım, doğrudur.

Ancak sen zincir alıyorsun, 8'li sisteme uygun olduktan sonra ister SRAM olsun ister SHİMANO, ikisini de kullanabilirsin uyumlu bir biçimde.
Shimano SLX 3x10 aynakolda ben nasıl SRAM'in 9'lu zincirini kullanabiliyorum? Çünkü var olan kombinasyonda rublem 9'lu, ayrıca 10'lu aynakolda 9'lu sistem zincir kullanabiliyorsun da o yüzden.

Senin rublen 8'li, aynakolun da 7-8 destekliyor. O bisiklete SRAM 8'li zinciri takıp gayet uyumlu biçimde kullanabilirsin.
Adamın sana sattığı SHİMANO zincir de 6-7-8 uyumlu, daha sağlıklı olmasını sağlayan bir durum göremedim ben.

Bu biraz da AMD sisteme NVDIA ekran kartı takılmaz gibi olmuş, takılır kardeşim bal gibi :)
 
Yani, dostum eski zincirim kısa olmasa seve seve gönderirdim sana. Çok sağlamdı ama aynı türde kullanmıyoruz.
 
Benim bisikleti kullanış tarzım sizinkilerden farklı. :) Ben bisikletle yapabildiğim hızı yapmaya çalışıyorum. Biriniz bisikletle atlıyor, zıplıyor. @BilgisayarKurdu'nun daha bisikletle ne yaptığını çözemedim. Şehirde turlar yapıyor diyeyim ben. :)

Neyse arkadaşlar mecburiyetten düşünemedim onayı verdim. Gelen zincir beni mutsuz edecek mi onu konuşalım. Kötü bir zincir mi? Aldım sonuçta artık. :(
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı