Asus H81M-Plus Yosemite Boot Sorunu

metobom1

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2015
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, Asus P7P55LX anakartımı Asus H81m-Plus'la değiştirdim fakat BİSO'dan Yosemite yüklü olan HDD'yi başlatmaya çalışınca hiçbir şey olmuyor ve BİOS ekranına geri dönüyor. Çözümü ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'a Clover girişini eklemen lazım. Tekrar Os X USB'si ile bootloaderı açıp "Clover options" altında add all entries for clover..." gibi bir seçenek var. Onu uygalaman yeterli olur sanırım.
 
Hocam Anakart BIOS ayarlarını öncelikle kontrol edin, ve Secure boot vs varsa bu ayarları devre dışı bırakın. BOOT tuşu hangisi ise onunla başlatın ve harici kurduğunuz HDD seçin. Sisteminizi de yazarsanız daha iyi olur. Clover mı? Chamelon mu kurdunuz. Bu bilgileri de aktarın lütfen.
 
Clover ve Chamelon'un ne olduğunu bilmiyorum. Montajı Vatan PC'de yapıldı. Bir arkadaş forumda Secure Boot kapatıp ECHI Hand off enable edin demiş fakat Secure Boot sekmesi kilitli. Nasıl kapatacağımı bilmiyorum şuan.
 
Size Yosemite'yi kim kurdu? Clover Ve Chamelon birer boot başlatma sistemidir. Bunlar olmadan Hackintosh başlatılamaz, ayrıca Secure boot kapata bilmeniz için Windows 8 İşletim sistemini devre dışı bırakmanız lazım. Yani UEFI moddan çıkardığınız zaman Secure boot açılacaktır. Boot bölümün de bunların olması lazım.
 
Ben yeni yeni başlıyorum :D. Babamın mesleğinden dolayı Hackintosh kurulu ve babam kurdu sistemi. Dediklerinizi akşam deneyelim. Teşekkürler yardımlarınız için.
Ha birde yabancı bir forumda birisi ''UEFI'yi enable ettim seçenekler çıktı. Onların hepsinin tikini kaldırdığımda Secure Boot devre dışıydı.'' yazmış.
 
Rica ederim, babanız bu konular da bilgisi var ise akşam kendisi yazdığın da belki gerek bile kalmadan halleder.
 
2 gündür uğraşıyoruz bulamadık. Sizin yazdıklarınızı göstereceğim. Bir şeyler çıkarıp hallederiz umarım :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı