Zalman ZM-K500 Mekanik Klavye İncelemesi

Merhaba arkadaşlar. Cumartesi günü n11.com üzerinden klavyeyi sipariş ettim. Bugün saat 3 gibi elimde oldu. Geldiği gibi sıcak sıcak bi inceleme yapmak istedim. Almayı düşünen arkadaşlar klavye hakkında biraz fikir sahibi olur. İlk deneyimlerimi hemen aktarayım, İlk kez mekanik klavye kullanan biri olarak söylüyorum 10TL'lik bir klavyeden buna geçince "Vay arkadaş" dedim. Verdiği hissiyat müthiş. İnsanın yazdıkça yazası geliyor. Klavyeyi FPS oyuncularına öneriyorum çünkü makro tuşları yok. Fiyatından bahsedeyim 140 ile 160 TL arasında değişiyor. Fiyatının uygun olmasının sebebi, aşina olduğumuz Cherry MX switchler yerine Kailh marka switchler kullanılması. Hemen fotoğraflara geçelim ;

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Artıları :
* Tam bir F/P ürünü.
*Sade ve şık tasarımı.
*Malzeme kalitesi.

Eksileri :
*Aydınlatması yok (Benim için farketmiyor sevmiyorum.)
*Numpad'i yok. En büyük eksiyi burdan yiyor ürün. Numpad olmadığı için klavyenin boyutu epey küçülmüş. Masası küçük olanlar için artı olabilir.
*Tuş yerleşimini pek beğenmedim. Enter tuşunun üstündeki virgül tuşuna hiç alışamadım. Sürekli enterla beraber basıp duruyorum.

Merak edenler için klavyenin sesi :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Çok guzel bir inceleme olmus kac gundur bu incelemeyi bekliyordum benimde klavyemin tuslarındaki sıkıntıdan dolayı klavyemi degistirmem gerekiyordu kararsızdım ama karar vermis oldum tesekkurler.

not:klavyemde ç ve ı hariç Turkçe karakterler olmadıgı için daha dogrusu o tuslar kırık oldugu için yazamıyorum yoksa Turkçe kurallarına uymak bende isterim bunun için tekrar uyarı yemessem sevinirim.
 
Hayırlı günlerde kullanın hocam. Ses testinize bayıldım. :D Bu arada gerçekten çok küçük bir klavye. Numpad olmaması benim için büyük bir dezavantaj tüm sosyal medya, steam, origin şifrelerim 15 haneli ve en az içlerinde 9 tane sayı barındırıyor ve numpad olmadığı için 9 sn de falan yazdığım şifreyi en az 30sn de yazacağım ama bu işler alışma meselesi. :) Bana göre klavyede Numpad olmaması büyük bir eksiklik. Aydınlatma olmaması da kötü ama fiyattan kısmak için yapmışlar galiba. Ama her ne olursa olsun yeni klavye alacağım zaman bu klavyeyi alırım gerçekten çok güzel gözüküyor. Tekrar hayırlı günlerde kullanın hocam. :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı