Fantastik Kitap Önerileri

Raedon

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2015
Mesajlar
87
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1- Kan Şarkısı
Amazon'a göre Bilimkurgu & Fantazi türünde 2013'ün en iyi kitabı

"Pek çok adı vardı. Daha otuz yaşına gelmemiş olmasına rağmen, tarih ona bol unvan ihsan edilmesini layık görmüştü: Onu bize eziyet etsin diye gönderen deli kralın karşısında Diyar'ın Kılıcı, savaşlar boyunca onu izleyen adamların yanında Genç Atmaca, Cumbraelli düşmanlarına karşı Karanlıkkılıç ve sonradan öğrendiğime göre Büyük Kuzey Ormanı'nda yaşayan esrarengiz kabileler arasında da Beral Shak ur adıyla anılırdı, yani; Kuzgun Gölgesi.

Ama benim insanlarım onu tek bir isimle tanırdı ve onu iskeleye getirdiklerinde aklımda dönüp duran da bu isimdi: Umut Katili. Yakında öleceksin ve ben de bunu göreceğim. Umut Katili."Vaelin Al Sorna, annesinin ölümünün yarattığı üzüntüyü henüz üzerinden atamamışken, kendisini İtikad'ın koruyucusu Altıncı Nişan'ın kapısında, Kral'ın Savaş Lordu olan babası tarafından terk edilmiş olarak bulur. Nişan'a adım attıktan sonra ise artık hayatı eskisi gibi olmayacaktır. Bu inanç koruyucusu savaş okulunda ölümcül sınavlarla boğuşurken, dövüşmenin yanı sıra kardeşliği, sadakati, karanlığı, ihaneti ve hayatta kalmayı öğrenir. Diyardaki kardeşleri ise onun tek ailesidir. On yaşında o kapıdan adım atan çocuk, genç bir adam olduğunda, Diyar'ının en tanınmış figürlerinden biri haline gelmiştir. Krallarla pazarlık yapar, ordular yönetir ve Diyar'ın kâbuslarından Karanlık'la başa çıkmaya çalışır. Artık sadece Diyar'ının değil, tüm dünyanın kaderi onun ellerindedir. Her şeyden öte, Vaelin'in zorlu hayatında böylesine yükselmesini sağlayan gizli ve karanlık bir gücü vardır: Kan Şarkısı.

"Eğer Rothfuss veya Sanderson tarzı fantastik kurgu seviyorsanız, Kan Şarkısı sizin için biçilmiş kaftan."
-Felicia Day-

"Cesur bir kurgu, kadim büyüler, amansız entrikalar ve kanlı bir macera…"
-Publishers Weekly-

b5afcd68-8ec1-4f65-9e6b-440a9a05e3f7-1.jpg


2- Rüzgarın Adı

Benim Adım Kovothe
Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian’la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. Çoğu insanın kabul edildiğinden daha küçük bir yaşta Üniversite’den atıldım. Başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. Tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım.Belki beni duymuşsunuzdur.

Fantastik kurgu edebiyatının eşsiz bir masalı, bir kahramanın kendi ağzıyla anlattığı öyküsü işte böyle başlıyor. Bir keder öyküsü bu... bir kurtuluş öyküsü... bir adamın evrenin anlamını arayışının ve gerek o arayışın gerekse de onu sürdürmesini sağlayan gem vurulamaz iradenin bir efsaneye dönüşmesinin öyküsü...

“Rothfuss, Rüzgarın Adı ile başlayan bu muazzam hikâyede nereye giderse gitsin iyi bir şarkıyı taşıması gibi bizi de yanında götürecek.”

Ursula K. Le Guin
ruzgarin-adi.jpg

Arkadaşlar şuan için benim en beğendiğim kitaplarımdan iki tanesini tanıtıyorum. Kesinlikle herkesin okuması gereken kitaplardan ikisi. Herkese tavsiye ediyorum.
 
Rüzgarın Adı kesinlikle okunması gereken bir kitap ama 2. kitap (Bilge Adamın Korkusu) küçükler için tavsiye edebileceğim bir kitap değil. Kan Şarkısı'nı henüz okumadım Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden sonra okumayı düşünüyorum.
 
İlk kitabının üniversitedeki 2. yılımda okudğum Zaman Çarkı 'nı önerebilirim. Robert Jordan'nın şaheseridir bence. Seri 14 ciltten oluşuyor . Şuan kitabın 4. cildi "Gölge Yükseliyor" 'u okuyorum gayet sürükleyici bir kitaptır. Tekirdağ D&R 'a uzun istekler ve çabalar sonucu tüm ciltlerini getirttim :)
 
3- Elantris

ELANTRİS devasa, güzel, kelimenin tam anlamıyla parlak, güçlü büyülü yeteneklerini Arelon'un tüm insanlarının iyiliği için kullanan hayırsever varlıklarla doluydu. Ve bu tanrısal varlıkların her biri, Shaod'un gizemli dönüştürücü gücü onlara dokunmadan önce sıradan birer insandı.

Ancak on yıl önce, hiçbir uyarı olmaksızın, büyü çöktü. Elantrianlar buruşuk, cılız, cüzzamlıya benzer yaratıklara dönüştü. ELANTRİS'in kendisi de karanlık, pislikle dolu ve döküntü haline geldi. Shaod artık bir lanetti.

Arelon'un yeni başkenti Kae, halkının unutmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıkları ELANTRİS'in gölgesinde kalıyor. Teod Prensesi Sarene, Veliaht Prens Raoden ile bir devlet evliliği yapmak için geldi. Karşılıklı mektuplaşmalarına dayanarak mutluluk bulacağını umuyordu. Ancak mutluluğun yerine prensin ölü, kendisinin ise onun dulu kabul edilmiş olduğunu gördü., Acımasız Fjordell bağnaz fanatiklerinin imparatorluk hırsı karşısında son direnen ülkeler oldukları için hem Teod, hem de Arelon tehdit altındalar.

Fırtınaışığı Arşivi ve Sissoylu serileri ile fantastik kurguya damgasını vuran Brandon Sanderson'ın ilk kitabı olma özelliği taşıyan Elantris, yazarın ne kadar iyi bir kurgu ustası olduğunu bizlere bir kez daha kanıtlıyor.
Elantris-kapak.jpg

4-Dikenlikler Prensi
Dikenlikler Prensinden Sakının Dokuz yaşında annesinin ve kardeşinin gözleri önünde öldürülmelerini izledi. On üç yaşında kana susamış bir haydut çetesinin başındaydı. Prens Honorous Jorg Ancrath'ın sırt çevirdiği şehre dönme vakti gelmiştir. Kont Renar'ın annesini ve kardeşini öldürmesini dikenliklerde kapana kısılmış bir şekilde izlediği günden beri intikam ateşiyle yanmaktadır. Hayat ve ölüm onun için bir oyundan ibarettir ve kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Ancak babasının hisarında onu başka bir ihanet beklemektedir. Kalleşlik ve kara büyü. İradesi ne kadar güçlü olursa olsun, genç bir adam hayal bile edemediği kadar güçlü düşmanlarını alt edebilir mi?

"Kesinlikle afallatıcı... ağzınız açık kalıyor."
-Robin Hobb-

"Etkili, soğuk bir hançer darbesi gibi bir intikam romanı. Lawrence ilk kitabında okuyucuyu soluk soluğa bırakıyor."
-Robert V. S. Redick-

"Bu kitap muhteşem."
-Galaxy Book Reviews-

"Ölümcül, cesur bir fantastik roman."
-Publishers Weekly-

"Lawrence sürükleyici fantastik romanlarda çıtayı yükseltti. Bu yıl okuduğum en iyi kitap."
-Peter V. Brett-

"Dikenlikler Prensi, bilindik Ortaçağvari fantastik üçlemeler geleneğini altüst etmeye kararlı bir yazarın eseri."
-Locus-
phpThumb_generated_thumbnail.jpeg


5-Steelheart
Dünyanın üstüne çöken felaketin gökyüzünde belirmesinin üzerinden on yıl geçmişti. Sıradan insanlar değişmeye başlamış, süperkahramanları andıran Epiklere dönüşmüşlerdi. Ama Epikler halkın dostu değildiler. O muhteşem yeteneklerini, güç için kullanıp insanları sömürüyorlardı.

Kimse Epiklerle savaşamazdı… Asiler hariç. Asiler bir grup sıradan insandı ve hayatlarını Epiklerin zayıf noktalarını bulup onları yok etmeye adamışlardı. David Asilere katılmak istiyordu. Çünkü Steelheart'ı istiyordu: yıllar önce babasını öldüren yenilmez Epik'i. Bunu uzun zamandır beklemiş, planlar yapmış, dünya üzerindeki tüm Epiklerle ilgili bilgi toplamıştı.

Şimdi harekete geçme zamanıydı. İntikam zamanı...

Brandon Sanderson yeni neslin en büyük fantastik yazarlarından biri olarak görülüyor. Tolkien'in mirasçısı Robert Jordan'ın Zaman Çarkı serisinin devamını yazması için Sanderson'ın seçilmesi yazarın tüm dünyada tanınmasını sağladı.

David Gemmell Legend Ödülleri'ne dört yılda altı kez aday gösterilen tek yazar olan Sanderson, 2011 ve 2012'de bu ödülün sahibi oldu. Romantic Times Reviewers ödülüne de iki kez sahip olan yazar, John W.

Campbell Award for Best New Writer ödülüne aday oldu ve New York Times Hardcover Fiction Best-Seller Listesi'nde altı kez yer aldı.

"Muhteşem bir kitap. Olağanüstü bir üslup. Süperkahramanlara yepyeni bir bakış. Başarılı bir dünya tasviri. Kesinlikle verdiğiniz zamana değecek."
-Patrick Rothfuss, Kralkatili Güncesi-
559784.jpg


6- Ay ve Güneş
Nebula En İyi Roman Ödülü
-Publisher Weekly'nin En İyi Kitabı-

"Gelmiş geçmiş en iyi alternatif tarih kitabı… zekice yazılmış göz alıcı bir roman."
-Ursula K. Le Guin-

"Tarihi kurgunun büyüleyici bir parçası."
-Kirkus Reviews-

"McIntyre'ın yaptığı en iyi şey. Bayıldım. Şahane bir kitap."
-Peter S. Beagle-

New York Times'ın çok satan yazarı Vonda N. McIntyre "hem hayal gücü hem de yaratıcılıkla kutsandığını" bu nefes kesen romanıyla kanıtlıyor. Hem macera, hem mitoloji, hem de bilimkurgusal öğelerin eşsiz bir birleşimi olan kitap, Publishers Weekly'nin "müthiş bir alternatif tarih masalı" tanımını sonuna kadar hak ediyor.

Fransa Kralı XIV. Louis ile birlikte kraliyet mensupları ve tüm Fransız halkı La Havre Limanı'nda büyük bir bekleyiş içindedir. Doğa filozofu Yves, Kralının emriyle açıldığı denizlerden dönüyordur ve gemisinde türüne ender rastlanan iki deniz canavarı vardır. Yves, ölü deniz canavarı üzerinde incelemeler yapacak ve canlı yakalanan diğer deniz canavarının Kral'a ölümsüzlüğü getirip getiremeyeceğini araştıracaktır. Canlı deniz canavarının kaderi, Yves'in kız kardeşi Marie-Josèphe'in onun bakıcılığını üstlenmesiyle değişir. Canavarın yalnızca Marie-Josèphe'in anladığı bir dilde şakıdığı hikâyeleri vardır. Aslında o bir canavar, bir deniz hayvanı değildir. Onun adı Şherzad'dır ve özgürlüğü Güneş Kral Louis ile Papa'nın ellerindedir. Marie-Josèphe, Şehrzad'ın hayatını kurtarmak için bu iki büyük güce karşı bir mücadele içinde bulur kendini. Bu mücadele artık sadece Şehrzad için değil; tutsak edilen tüm yaşamlar ve sessizliğin yakıştırıldığı tüm kadınlar içindir.

Hepimizin içindeki dürüstlüğün hassas bir incelemesi olan Ay ve Güneş şimdiden düşsel bir klasik olarak görülebilir.

"Kadınların da ruhları vardır. Şherzad bir kadın. Onu öldürmek, ölümcül bir günah işlemek demektir."
752746.jpg
 
Fantazya denildi mi, başyapıtlar mutlaka ama mutlaka okunmalıdır. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi ve C. S. Lewis'in Narnia serisine göz atılmalı derim her zaman. Uzun soluklu bir şeyler arıyorsanız Ejderha Mızrağı ya da Unutulmuş Diyarlar serileri de sizi baya götürecektir. Elbette Robert Jordan'ın Zaman Çarkı külliyatı okumakla bitmez. Ama okunduğunda da bir başka boyuta ulaşmış gibi hissedersiniz.

Günümüze yaklaştıkça çok farklı fantazya kategorileri çıkıyor karşımıza. Urban Fantasy türünde Neil Gaiman ve Jim Butcher'ı tek geçerim.
 
7-Şampiyon
Day bir efsane. June ise bir deha. Peki, kim Şampiyon olacak?

June ile Day, Cumhuriyet halkı ve birbirleri için çok fazla fedakârlıkta bulunmuşlardır. Şimdi vatanları bir dönüm noktasındayken June bir kez daha Cumhuriyet'in gözüne girmiş ve hükümetin seçkin çevresinde bir Princeps adayı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Day de yüksek rütbeli bir asker olmuştur. Bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan ölümcül bir salgın, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet'in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Sadece June bu tehdide karşı ülkesini nasıl savunacağını bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmeleri için sevdiği tek erkekten, her şeyini feda etmesini istemek zorundadır. Marie Lu'nun heyecan dolu, macera ve gerilim yüklü üçlemesi şaşırtıcı bir finalle sonlanıyor…

"Sınırları zorlayan bir seri, çoksatan olmayı kesinlikle hak ediyor."
-Barnes and Noble-

"Yaratıcı detaylarla işlenmiş, macera dolu bir aşk hikâyesi."
-The Los Angeles Times-

"Distopik Efsane üçlemesinin bu son derece canlı finali, beklenmedik detaylarla türünün hakkını veriyor."
-Kirkus Reviews-

"Lu'nun çıkışı büyüleyici olmuştu. Bu kitap da yeni serileri için umutları artırıyor."
-Publishers Weekly-

"Efsane ve Deha kitaplarını beğenenler bu kitabı kaçırmak istemeyecek."
-New Jersey State Library-
739552.jpg
 
Labirent Serisi çok güzel bir kitap setidir. Ölümcül Kaçış, Alev Deneyleri, Son İsyan, Ölüm Emri. Ölümcül Kaçış'ın filmide var bayıldım ve Alev Deneyleri yakında yayınlanacak.
 
8-Labirent Serisi
Labirent: Ölümcül Kaçış

Hatırla. Hayatta kal. Koş.
"Açlık Oyunları gibi distopik hikâyeleri sevenler Thomas'la birlikte Kayran'da maceraya sürüklenecekler."
-School Library Journal-
559799.jpg

Labirent: Alev Deneyleri
Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün.
Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil! .
"İlk kitabı sevenler bu nefes nefese maceranın da esiri olacaklar."
-Children's Literature-
656649.jpg

Labirent: Son İsyan
Her şeyin sonu geldi! Kurtulan olacak mı? Gerçek dehşet verici olacak. Artık yalan yok.
"James Dashner'ın kitaplarına başlamadan önce derin bir nefes alın."
-Deseret News-
672560.jpg

Labirent: Ölüm Emri
Tedavi yok. Kaçış yok. Son aslında sadece bir başlangıçtır.
"Geçmişi ve geleceği bugünle harmanlayan Ölüm Emri hem distopya türünün klasik eserlerini anımsatıyor hem de Dashner'ın çok satan Labirent üçlemesinin temelini sağlamlaştırıyor."
-Kirkus Reviews-
phpThumb_generated_thumbnail.jpeg

Eklemekte fayda var öneriniz için teşekkürler. :)
 
Eragon serisi. Ejderha Mızrağı serisi, Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Harry Potter serisi, Buz ve Ateşin Şarkısı serisi şimdilik aklıma gelenler bunlar.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı