Kedim kansere yakalandı

@356463 Maalesef, kedi ilk haline geri döndü. Onca masraf, mücadele boşa gitti. Yürümesi yine zayıfladı, arka ayaklarının kasları zayıfladı. Tuvalet ve yiyecek ihtiyaçları haricinde tüm gün yatıyor. En kötüsü de keyfi yok. 😕

British, Scottish cinsi kedilerin sık yaşadığı eklem rahatsızlıklarından birine denk gelmişiz.
British değil ama Scottish Fold'lar çok yaşıyor eklem hastalığını. Bizimkisi çok kötü kusuyor korkmaya başladım artık. Allah tez zamanda şifa versin inşallah yavruya :cry:
 
@356463 Bizimki de kusuyordu. Kusması aslında bir hastalığının olduğunun göstergesiymiş.

Size tavsiyem şu; mamasını fazla koymayın. 75mg kadar koyun, sonraki mamasını 24 saat sonra koyun. Mamayı bitirse dahi doldurmayın süre bitmeden. 1-2 hafta devam edin, sorun devam ediyorsa mutlaka kontrole götürün. Ben çok geç kaldığım için geri dönüşü olmadı maalesef.
 
@356463 bizimki de kusuyordu. Kusması aslında bir hastalığının olduğunun göstergesiymiş.

Size tavsiyem şu; mamasını fazla koymayın. 75mg kadar koyun, sonraki mamasını 24 saat sonra koyun. Mamayı bitirse dahi doldurmayın süre bitmeden. 1-2 hafta devam edin, sorun devam ediyorsa mutlaka kontrole götürün. Ben çok geç kaldığım için geri dönüşü olmadı maalesef.

Bugün iğne yapıldı iki tane mide koruyucu. 6 saat mamasız bıraktık, koyduk azıcık yedi. Yediğinin hepsini çıkarmadı, hiç tuvalete gitmedi. Ama tüm yediğini ve biraz safra kustu. Çok korkuyorum, ya bir şeyi varsa diye.

Yattığı yerde benim Arduino vb. malzemelerim vardı. Acaba bir şey mi yuttu diye düşünmüyor değilim.
 
@356463 Yok ondan olmaz, merak etmeyin. Dediğimi deneyin siz. Bir iyileşme olmazsa mutlaka veterinere götürün. Şimdiki veterinerlerde paradan başka bir şey düşünmüyorlar gerçi.
 
2018 Haziran ayında sahiplendiğim bir kedim var. Bu resim, onu ilk sahiplendiğim zamandan, cinsi de British Silver Shaded.

Eki Görüntüle 684355

Önceki sahibindeyken balkondan düşmüş. Maalesef iskelet sistemi zarar görmüş. Gözünü almak zorunda kalmışlar. Ardından kedi veterinere bırakılmış. Ben de evde tek olduğumdan ve kardeşimin kedisine çok alışık olduğumdan dolayı kedi arıyordum sahiplenecek. Kardeşim normalde bana kendi kedisini getirecekti. Onda da Scottish Fold cinsi gri renk kedi vardı. Onun da beyninde tümör vardı ve ayda 1-2 kez veterinerde kan değerlerini normale döndürmek için kontrole gidiyordu.

Neyse, kardeşim bir gün veterinere gidince bu kediyi görmüş. Bana resmini attı. Ben de kabul ettim. Veteriner ile uzun uzun görüştük, şartları konuştuk.

  • Kulağı sürekli kir akıtıyordu ameliyattan ve gözün alınmasından dolayı. 2 günde 1 temizlenecekti,
  • Çenesinin altında çıkan siyah lekeler temizlenecekti,
  • Aralıklı olarak kedinin resmi gönderilecekti,
  • İskelet sistemi zarar gördüğü için kaynaşana kadar birkaç ay kedi kendi halinde bırakılacaktı.
Kabul ettim ve kediyi aldım.

Konuşmayı çok seviyor. Her cümlenden sonra miyavlıyor. Masum, sakin ve en stresli anımda bile gelip beni rahatlatmasını biliyordu. Baba-oğul ilişkisi vardı aramızda. Kardeşim ismini "Berberis" koymuş ama ben ona geldi geleli "Oğlum" dedim. Hâlâ öyle diyorum.

Beraber yedik, içtik, eğlendik. Hiç yalnız olduğumu hissetmedim. Bu süreçte sıkıntıları da bir bir düzeldi. Yaklaşık 6-7 ay sonra hiçbir sorunu kalmamıştı.

Yoğurt yemeyi çok severdi. Her akşam 1 kâse yoğurt yer, kaşıkla alabildiğimi alır, gerisini ona bırakırdım.

Eki Görüntüle 684358

Bu yaz evlenecektim ve 40 gün kadar evden uzak kalacağım için kediyi İstanbul'dan Trabzon'a götürdüm. Önce Ankara'ya gittim, 7 saat kadar kafesin içinde kaldı ama arada çıkarmıştım, kucağıma almıştım. Oradan da ertesi gün özel araçla Trabzon'a gittik kardeşimle. Arabanın arka koltuğunda rahat rahat geldi.

Ne olduysa ondan sonra başladı. Oğlum arka ayaklarını basamıyordu yere. 2 gündür yolda, ondandır diye düşündük, dinlensin dedik ama düzelmedi. Yemeği yattığı yerden yiyordu; tuvaleti için de miyavladığı zaman götürüyorduk, öyle yapıyordu.

Eki Görüntüle 684365

(Tüylerini İstanbul'da kestirdiğim için zayıf görünüyor).

Kediyi götürmediğim veteriner kalmadı. Hemen hepsi de eliyle 1-2 kontrol edip 500-600 lira para aldı: İğneler, saçma sapan tedaviler, haplar... Bir de göz korkutuyorlardı. "Tam teşekküllü hastanede tedavi yaptırabiliriz ama fiyatı 2000-3000 lirayı bulur." diyorlardı. Ben de "Kesin sonuç çıkacaksa ve durumu iyileşecekse kabul ederim." dediğimde garanti de vermiyorlardı.

En son Samsun Hayvan Hastanesi'ne götürdük. Orada çok iyi ilgilendiler. Kedinin kan değerlerine baktılar, film çektiler, tomografiye soktular. İlk başlangıçta sinirsel bir hastalık dediler. Gün sonunda da arka bacağından bir parça aldılar patoloji için. 2 hafta içinde arayacaklarını söylediler.

Anneannemin vefat ettiği gün Samsun'dan haber geldi. Evladım Lenfoma hastalığına yakalanmış...

Lenf kanseri olmuş. Yolculukla, yolculuk öncesi uyku ilacıyla alakasını araştırdılar ama bir sonuç çıkmadı.

Durumu ağır değil. İlaç tedavisi görüyor. Hastalık ilerlerse kemoterapi tedavisi alacak. Yaklaşık 1 aydır ne ilerleme var, ne de gerileme...

Canım yanıyor. Ne yaptıysam fayda etmedi. Bir de ondan uzak kaldım. Görüntülü arayıp seslendiğimde ekrana bakıyor acı acı. 😔 Her arayışımda ağlıyorum.

Kaç doktorla görüştüm, pek iyi haber vermediler.

Dua edin arkadaşlar, sizden dua bekliyorum. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Evladım ellerimden kayıp gidiyor... 😞

Yemek yiyiyordum boğazımda kaldı kedinin halini görünce çok kötü oldum umarım en yakın zamanda iyileşir.
 
@joshamwerk Yok, yatıyor bu şekilde. 😊

WhatsApp Image 2021-10-16 at 20.12.12.jpeg
 
@İmnotagamer Dediğinizi uyguluyorum şu an. Maması ve suyu yok önünde şu an zaten uyuyor. Yarın hemogram sayımına ve röntgene gideceğiz inşallah.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı