R9 270X oyunlarda donma sorunu

avakazade

Hectopat
Katılım
28 Temmuz 2015
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dediğim gibi mesela CS:GO oynarken bi anda donuyor ve PC'nin power tuşuna basılı tutarak kapatıp açmak zorunda kalıyorum. PC donduğunda fan hızı bi anda düşüyor. Ekran kartı mı ısınıyor yoksa PSU'mu yetersiz bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum :)

Sistem;
  • Anakart:Asus M5 A97
  • Ekran Kartı : AMD Sapphire R9 270x OC Edition
  • İşlemci : AMD Fx - 9590 4.7gHz w/ Venom Voodoo
  • Ram : Corsair 16gb
  • İşletim Sistemi : Windows 10 Pro
  • SSD: 256GB
  • HDD:1 TB
  • PSU: 750W

Driverler hepsi yüklü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler çözdüm şuan sorunu. Bilgisayar yeni aslında tozlanma yoktur ama sonuçta AMD ısınmasıyla ünlü :D Adımları anlatıyorum ;
1-) Bios Update yaptım.
2-) Bilgisayar kapandığında ramların çok ısındığını gördüm. Bu yüzden bios ayarlarından frekansını bi tık düşürdüm.
3-)AMD Catalyst Control Center'den OC değerlerini düşürdüm. Saat hızını 1000 bellek hızını 1350ye ve Fan hızını %80 yaptım.
4-)Türk işçiliği katarak yan kapak açık şekilde vantilatör dayadım.
Şuan sıkıntısız çalışıyor :D
 
Voltaj vermeden oc yaptım da fazla o.c derken fazla değer olarak diyorsanız fazla değerler vermedim pek. Vantilatör tek çare gibi duruyor şimdilik. Zaten eylül ayında gtx 980 alacağım hayırlısıyla şimdilik idare etse yeter yani :)
 
Oc var ama catalyst'ten yaptım voltaj vermedim. Şuan tek sıkıntı bazen bilgisayarın power tuşuna basıyorum fan ışıkları yanıyor ama tam yanmıyor mavi bi ışığı var. Sonra kapatıp açıyorum birkaç kez açılıyor. Bunun çözümünü bulmam lazım şimdi de :)

Tüm sorunları çözdüm şuan. Bios'dan cpu fan hızını en hızlı moda aldım ve cpu gHz'sini 3'e düşürdüm. Ramler yine 1333gHz. Bu 3 işlemi yaptım ve artık eskisi kadar ısınmıyor ve 2-3 gündür hiç donma yaşamadım yük bindirmeme rağmen. Sorun çözüldü. Konu kilitlenebilir :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı