Pegatron IPX41-D3 anakarta RAM ve ekran kartı

Mert1809

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2013
Mesajlar
4
Bir sorum olucaktı ben Ekran kartı - ram almak istiyorum aslında bu işlerde çok fazla bilgi sahibi oldugum söylenemez soruma geçeyim.

Benim anakartım Pegatron IPX41-D3 (Biraz aşağı inerseniz Teknik Özellikler yazıyor buradan görebilirsiniz)

Sanırım maximum 4 GB ramı destekliyo anladığım kadarı ile. Ben de 2x2 RAM alıp 4 GB rama çıkarmak istiyorum almak istediğim RAM ise şu:

VATAN COMPUTER - KINGSTON - 2GB DDR3 1333MHz CL9 PC Ram - Ram

1. Anakart sanırım 800/1066 destekliyor. RAM olarak bu RAM'da 1333 Mhz diyor acaba taksam bir sorun olur mu? Çalıştırır mı ?

Bir de ekran kartı almak istiyorum benim ekran kartım 512 MB Ati Radeon HD 6350 ben bunu değştirerek şu ekran kartını almak istiyorum:

VATAN COMPUTER - ASUS - GT630 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kart

2. Acaba bu ekran kartını taksam bilgisayara bir sorun olur mu ? çalıştırır mı ?

Bütçem 500TL eğer sizin önereceğiniz bilgisayara uyucak RAM - Ekran kartı olursa alacağım

Bilgisayarımın size lazım olabileceğini düşündüğüm bir Fotoğraf atıyorum genel özellikler Yazıyor.

Özellikler:

2efrh5h.jpg


Şimdiden hepinize çok çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Var olan RAM'in yanına bir modül daha alıp 4 GB yapamazsınız. Stabil olmaz ve sorun çıkar. 2 x 2 GB 4 GB Kit alacaksınız.

1333 de alsanız anakartın onu 1066'da çalıştırması gerek. Yine bu Pegatron. Sağı solu belli olmaz.

GT 630 berbat bir ekran kartıdır. Bu sistemi size satmayı başardıklarına göre ekran kartını halen RAM miktarına göre değerlendiriyorsunuz. Ekran kartında RAM, sizin gibi bu konuda tecrübesi çok olmayan kullanıcıları kazıklamakta kullanılır.

GT 630 yerine HD 7750 almanız gerek.

RAM: CORSAIR BC-CMV4GX3M2A1333C9 VALUE DDR3-1333MHZ CL9 4GB (2X2GB) DUAL KIT - Netsiparis.com - 75 TL

Ekran kartı: ASUS HD7770-DC-1GD5 V2 Radeon HD7770 1 GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı - Ürün Kategorileri - 300 TL

Güç kaynağı: NAGAS - Nagas AO450 WP-650T 500W Aktif PFC 12cm Fan +80 Bronz PSU - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş - 110 TL
 
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim ama 2 sorum daha olucak:

Bu ekran kartı GDDR5 diyor benim anakarta uyum sağlarmı ve PCI Express 3.0 diyor uyum sağlarmı bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz. CPU-Z programından baktığımda benimki PCI Express x16 diyor.


Bir de güç kaynağının lazım olma sebebi nedir?

Son olarak RAM'ı dediğiniz gibi almayı düşünüyodum zaten ama 800/1066 yazmasına rağmen 1333 takarsam çalışır mı? Bir de dün Vatancomputere gitmiştim adam bakmadığı halde senin anakartının DDR2 olması lazım demişti. (Bakmadan) Bunu Öğrenme şansım nedir nasıl öğrenebilirim ? Tekrardan teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için iyi çalışmalar diliyorum.
 
Önerdiğimiz kartlar anakartınıza uyan kartlardır, merak etmeyin.

Bu ekran kartı çok güçlü olduğundan dolayı biraz fazla güç tüketir. Sizin almış olduğunuz bu tür hazır sistemlerde bütçeyi düşürmek için en kalitesiz ve düşük Watt PSU'lar kullanılır. GT630 gibi dandik kartları doğrudan takarsınız ama HD 7770 gibi bir kartı takmadan önce PSU'yu daha kaliteli bir model ile değiştirmek hem verimliliği artırıp faturanızı düşürecek hem de sistemin daha kararlı çalışmasını sağlayacaktır. İşimizi şansa bırakmayalım.


DDR2 en fazla 800 Mhz'e kadar. Anakartınız DDR3. RAM'ler uyacaktır. İlk taktığınızda sistem açılmayabilir, sorun değil. İkinci açılışta açılır. Uymazsa da iade edip 1066 alma hakkınız var ama buna gerek yok.
 
Yardımınız için tekrardan çok teşekkür ederim ama size son 1 sorum olacak. Anakartım kötü bunun farkındayım kötü olmasıyla birlikte de ufak bu ekran kartına baktım da büyük gibi geldi.

Güç kaynağı + ekran kartı anakarta sığar mı (Sorularım bitmiyor anlıyosunuzdur beni umarım emin olmak istiyorum) Bir de ekleyeyim ben yerine gidip almak istiyorum mesela Vatancomputer'e Ekran kartını gidip alabilirim. Fakat internetten alışveriş yapmak yerine gidip almayı tercih ediyorum. Eğer bulabilirseniz İstanbul avrupa yakasında Güç kaynağı ve RAM'ı alabileceğim bir yer mevcut mudur Avrupa yakasında her yere gidebilirim.

- - - Güncellendi - - -

Sizin söylediğiniz RAM'a baktımda aynısını bulamadım ordada stokta yok diyor sizin önerdiğiniz RAM yerine bundan 2 tane alıp taksam sorun çıkarmı http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/...-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=39716

Birde sizin önerdiğiniz güç kaynağının hemen hemen aynısını buldum sizin önerdiğiniz güç kaynağı yerine bu güç kaynağını alsam sorun çıkarmı http://www.vatanbilgisayar.com/Güç ...0w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=64756

Birde söylediğiniz Ekran kartı'nın girişine baktımda monitörden ekran kartına taktığımız kablo mavi ama bunda ucu mavi olan kabloyu takıcak giriş yok beyaz var bir sorumda bu.
(Başınızı çok ağrıttım sanırım gerçekten kusura bakmayın)

Pazartesi günü direk gidip alıcam dediğiniz herşeyi ve bunları kabul ederseniz takıcam direk.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının anakarta sığmaması diye bir durum olmaz, PCI-E slotları standarttır. Ekran kartı ancak kasaya sığmayabilir.
PSU'nun zaten standar boyutları vardır, yani kasaya şıp diye oturur. Yine aynı şekilde PSU anakarta sığmaz mı gibi bir soru saçma olur.
Güç kaynağı ve ekran kartı kasaya sığmayabilir. Anakarta sığmama gibi bir durumu olamaz zaten :D

Linkteki güç kaynağı 500W ve +80P sertifikasına sahip, gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. O RAM bellekten de alabilirsiniz.

Ekran kartınızda DVI girişi vardır, monitörünüzde ise VGA. VGA-DVI dönüştürücü kullanarak bağlantıyı yapabilirsiniz.
Kaliteli dönüştürücüler ve kablolar kullanın, aksi halde monitörde titreme sorunları ile karşılaşılabiliyor.

DVI-VGA.jpg


Biz öneririz, öenrilerimizi siz kabul eder veya etmezsiniz :D O parçaları gönül rahatlığı ile alabilirsiniz, monitörden de görüntü alacaksınız merak etmeyin, ufak bir dönüştürücü ile halloluyor.
 
Peki bu dönüştürücüyü nerde bulabilirim ? Yani basit bir şey gibi görünüyor monitöre o VGA dediğinizi takıp diğer ucuna DVI ekran kartına rahat bir şekilde takabiliriz değil mi ?
 
Arkadaşlar bilgisayarıma bu ram ve ekran kartını alıcam.Uyumlu olurmu bir sorun çıkartır mı bu işlerin yabancısıyım yardım edermisiniz.?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    28,5 KB · Görüntüleme: 930
  • Adsızasd.png
    Adsızasd.png
    28,5 KB · Görüntüleme: 870
  • asdasd.png
    asdasd.png
    68,9 KB · Görüntüleme: 932
  • darari.png
    darari.png
    67,5 KB · Görüntüleme: 1.047
  • oopop.png
    oopop.png
    34 KB · Görüntüleme: 823
  • qwewqe.png
    qwewqe.png
    32 KB · Görüntüleme: 791

Yeni konular

Geri
Yukarı