RAM'in FPS'ye Etkisi

Bu videoya bakmanızı rica ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yanlış bilgi vermeyin. Okuyup araştırın sonra yazın. 4GB RAM oyunda yetmediği için RAM azlığından takılma oluyor. FPS düşmüyor ikisi farklı şeyler. FPS'nin düşmesinin nedeni ekran kartının gücünün yetmemesidir. RAM'den değil. Tekrar söylüyorum az RAM FPS'yi etkilemez sadece az bellekten dolayı takılma olur. Bi bak bakalım aynı sistemde 4GB RAM ile 8GB RAM'e o zaman konuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim iyi güzel konuşuyosun da bu kadar sert konuşmaya ne gerek var? :)

Evet GTA V için de 4 GB RAM yeterli değil. Oyun 4 GB harcamıyor ancak arkadaki uygulamaları epey temizlemek gerekiyor 4 GB RAM ile oynamak için.
 
RAM ne kadar önemli konusunda şunu söyleyebilirim; 2 tane sistem düşünün her şeyi aynı ama birisi 8 GB diğeri 16 GB olsun. Herhangi bir oyun açtık ve oyun sistem ile birlikte 6400 MHZ RAM tüketse arasında hiçbir fark olmaz ama arka planda değişik programlar açtığımızda 8 GB RAM bulunduran bilgisayarda oyunda takılmalar yaşanabilir iken diğeri akıcı oynatır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ortak noktalara değinmenize rağmen yanlış tutumlarla bilgi paylaşımını kısıtlıyorsunuz.

FPS dediğimiz olayı bildiğim şekilde anlatıcam umarım yardımcı olur.

Frame Per Second / Saniyede ki görüntü sayısı demek.

Ekran kartları üzerinde işlemciler BELLEKTEN aldığı veriyi işler matematiksel olarak düşünebilirsiniz vede bunu ekrana yansıtır işte ekrana 1 saniyede aktarabildiği resim sayısına veriyoruz bu adı.

Çalıştırdığınız bütün uygulamalar ise RAM dediğimiz yerde barınır, yani eğer ekran kartınız belleğiniz ile iyi haberleşemiyor ise ( bellek yeterince boş veya hızlı değil ise ) tabiki donmalar yani oyuncuların ölçmek için kullandığı ama asıl önemin akıcılık olduğunu göz önünde tuttuğumuzda evet hem pc niz hemde oyunda ki akıcılığınız artar. Tabiki belleğe ihtiyacınız varsa artar dedikleri gibi yeterli ise ( 1 su bardağı suyu kova ilede içseniz şişe ilede içseniz durum değişmez ) bilgisayarınızda değişen bir şey olmayacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim iyi güzel konuşuyosun da bu kadar sert konuşmaya ne gerek var? :)

Evet GTA V için de 4 GB RAM yeterli değil. Oyun 4 GB harcamıyor ancak arkadaki uygulamaları epey temizlemek gerekiyor 4 GB RAM ile oynamak için.
Arkadaş RAM'in FPS'ye etki ettiğini iddia ediyor da ısrarla.:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin ne kadar iyi olursa olsun, oynadığın oyun mevcut sistemindeki bellekten daha fazla yiyorsa FPS drop meydana gelir. Örneğin GTA V için en az 6GB bellek gerekli.
 
RAM yetmezse FPS droplar oluşur. Bu da düşük FPS algısı yaratır. Ama eğer RAM yeterliyse FPS artmaz. Droplar ortadan kalkar.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı