Başlangıç için yazılım dili tavsiyesi

Bastago

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2015
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yazılım mühendisi olacağım ve yazılımcılığa şimdiden başlamak istiyorum henüz mühendis değilim. Nereden başlamalıyım? Çok bir şey bilmiyorum çünkü yazılımcılıkla alakalı. Nereden başlayıp hangi dil ile başlamalıyım? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı soruları değiştirip değiştirip sormaktan niye ise bıkmıyoruz :). Buna nihai bir çözüm bulsak feci güzel olacak. Aklımda bu mesele. Sağlam bir yazı hazırlayıp foruma sabitlesek bu gereksiz konu kirliliğini bitirebiliriz sanırım. Bu tip sorulardan yine sorulsa bile en azından sabit konuya yönlendirme imkanımız olur.
 
Kardeşim ben şu anda lise 4.sınıf Programlama bölümü öğrencisiyim. Lise 2'de C# , Lise 3'de ise Basic gördüm. Benim tavsiyem önce Basic'i öğrenmen yönünde. Çünkü Basic en iyi bilenlerden başlayıp Yeni öğrenmek isteyenlere kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Ve ingilizce de biliyorsan mantığını anladık dan sonra program yazmak hem kolay hemde zevkli bir hal alıyor. Tabikide tercih senin.
 
C#.net'e ve VB.net'e bakmanı öneririm. Hangisi kolayına gelirse onu öğren. Ben ikisinede baktım bana VB.net daha kolay geldi onu öğrendim seçim senin.
 
Yeni başlayan arkadaşlara öncelikli tavsiyem, programlama dili değilde, kendinize bir proje hedef belirlemeniz. Çünkü o dili belli bir seviyede öğrendiğinizde zamanla hevesiniz geçiyor ve kopmalar oluyor.
Onun yerine kendine basit bir proje seç, örneğin mobil oyun veya ufak etkileşimli bir web site. Hedefini belirledikten sonra seni o hedefe ulaştıracak dili bulup onu öğrenmen, ve öğrendikçe yaptıkça projenin durumunu gördüğünde bu seni daha çok çalışmaya öğrenmeye zevk edecektir.
 
Ben c++ ile başlamıştım ama dev c++ ile pek anlaşamadım. Sonra Python 3.x ile yeniden başladım. Önce komut satırında bir hesap makinesi yazmıştım sonra tkinter ile arayüz olşturmaya uğraştım ama arayüz pek iyi olmadıı tabi. Ama komut satırındaki hesap makinem baya iyiydi. Algoritma felan oluşturmadan direk işin içine dalmıştım ve buna rağmen kolaydı.

Python baya kolay bir dil en azından programlamanın temel mantığını öğrenmek için iyi bir dildir. Sonra C ve C++ Öğrenirsin.
C# Mikrosoft Tarafından geliştirilen bir dil. .Net desteği felan var ama ben sadece hello world ü yazdıktan sonra C# ı bıraktım.
şöyle bi örnek te vereyim:

C# Hello World:
// Hello1.cs
public class Hello1
{
public static void Main()
{
System.Console.WriteLine("Hello, World!");
}
}


Python 3.x Hello World
*** Hello.py ***
print("Hello World");



C ile Hello World

/* Hello.c */
#include<stdio.h>


int main()
{

printf("Hello World");

return 0;
}

C++ ile Hello World
/* Hello.cpp */
#include <iostream>

using namespace std;

main()
{

int i;

cout << 'Hello World ' Merhaba Dünya' ;

cin >> i;

}


Ben örnekleri verdim seçim size kalmış.

Tabi Okan94 ün dediği gibi bir proje belirleyip çalışmak ta işe yarar.
 
Benim tavsiyem yukarıdakilerden çok farklı olacak. Öncelikle algoritma öğrenmelisin. Algoritma bilmeyen bir adam gelişmiş bir projeyi yapmayı bırak içinde yer alması bile mümkün değildir. Bu kısmı hallettikten sonra ANSI C'ye yönelmeni öneririm. Yukarıda sana tavsiye edilen dillerin %70'i üst seviye programlama dilleri olarak adlandırılır. Benim önerdiğim ise orta seviye bir programlama dilidir. Bunu öğrendikten sonra hem alt seviye hemde üst seviye dillere ayak uydurman kolaylaşacaktır. O yüzden bir kaç ayını bu yazdıklarıma ayırırsan ondan sonra istediğin her dili çok kısa bir sürede öğrenip kendini geliştirme yoluna gidebilirsin. Proje geliştirirken bir çok programlama dilini bir arada kullanıp hangini daha hızlı işini görüyorsa onlardan faydalanabilirsin. Tüm bu söylediklerimi dikkate alman senin yararına olacaktır.

Sonuç olarak emeklemeden yürünmez, yürünmeden koşulmaz... ;)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı