ASUS ZenFone 2'ye Root Nasıl Atılır ve Root Dosyaları

Katılım
21 Nisan 2014
Mesajlar
149
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün sizlere yeni lansmanı tamamlanıp satışa sunulan, hatta satışları çok iyi gittiğinden ötürü stoklarında sıkıntı çeken Asus ZenFone 2 root atma rehberi hazırlamak istedik

Biliyorsunuz günümüzde hemen hemen her yeni akıllı telefon için, tablet için root yapmak isteyenler çok, Hele ki bu tanıttığımız yani root rehberi hazırladığımız telefon olan Asus ZenFone 2 kendine has özelliği ile ön plana çıkınca meraklıları root atmamak için sanırım kendilerini zor tutuyorlardır eminim… Bir de telefonumuz 4 GB ram özelliğine sahip olunca yapmamak elde değil. Yeni satışa çıkarılmış durumda olan bir cihaz için root işlemi de tüm cihazlar içinde gereken işlemlerden birisi haline geldi.

Asus ZenFone 2 Root Nasıl Atılır ?
Asus ZenFone 2 root atma rehberine başlamadan önce ilk hangi dosyalar gerekli bunları belirtmek istiyorum sizlere. İlk işlem olarak sizlere Fastboot dosyası gerekmekte bu dosyayı buradan indirebilirsiniz: Download Fastboot.zip free - Android Host
Daha sonrasında root atmak için bir başka lazım olan dosyayı sizlere hemen linki de vereyim: Tıklayın bu verdiğim linkte size ait olan cihaz modeli hangisi ise onu seçip indirin (Cihazınızın yapım numarası ile dosyanızı tespit edip indirin. "Ayarlar> Hakkında> Yapım Numarası"). Yukarıda belirttiğim 2 dosyayı indirdikten sonra Rar’dan çıkarınız. Rar’dan çıkardıktan sonra root dosyalarını fastboot klasörüne taşıyın.


Her şey hazırsa artık başlayalım
  1. Asus ZenFone 2’yi kutusundan çıkarmış olduğunuz USB kablosu ile bilgisayarınıza takın.
  2. Telefondan ayarlarından "USB Hata Ayıklama Modu"nu aktif etmelisiniz. (Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri)
  3. Eğer telefonunuzda geliştirici seçenekleri gözükmüyorsa hemen hakkında bölümüne gidin ve yapım numarası yazılan alana 5 / 6 kere üst üste tıklayın geliştirici seçenekleri görünecektir.
  4. Yukarıda vermiş olduğumuz linkten indirdiğiniz fastboot dosyalarının yer aldığı klasöre girin ve Shift tuşuna basılı tutup klasörde boş bir yere farenizle sağ tıklayın ve "Komut penceresini burada aç" alanına tıklayın.
  5. Açılan ekrana yazmanız gerek kod: "adb reboot-bootloader" Bu komutu yazıp enter tuşuna basın.
  6. Bu komuttan sonra telefonunuz bootloader moduna girmiş olacaktır.
    1. Root dosyanızın içinde system.img dosyasının olup olmadığına dikkat edip, diğer aşamaya geçiyoruz.
  7. Yukarıdaki işlem gibi karşımıza gelen ekrana "adb flash system system.img" yazıp Enter tuşuna basın.
  8. Root işlemi başlayacaktır. Bu işlem biraz uzun sürebilir.
  9. İşlem bitttikten sonra komut ekranına "fastboot reboot" yazarak telefonunuzu yeniden başlatın.
  10. Hayırlı olsun Asus ZenFone 2 telefonunuz rootlu hale gelmiştir.
Rehber alıntıdır: ASUS ZenFone 2 Root Atma Rehberi ve Root Dosyaları | Pasulya

Not: Root işleminin telefonunuzu garanti dışı bırakabileceğini unutmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
root atmak için bir başka lazım olan dosyayı sizlere hemen linki de vereyim: Tıklayın bu verdiğim linkte size ait olan cihaz modeli hangisi ise onu seçip indirin (Cihazınızın yapım numarası ile dosyanızı tespit edip indirin. "Ayarlar> Hakkında> Yapım Numarası").

Benim yapı numaram ASUS_Z00A-2.19.40.20_20150623_2193_.... diye gidiyor. O linkte benim yapı numaram yok. Ne yapabilirim bu durumda?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı