Arduino maxi başlangıç kiti nasıldır?

Başlangıç için yeterli malzemeler var sette. Led, direnç, gibi sık kullanılan elemanları daha sonra kendin fazladan satın alabilirsin. Alternatif olarak sadece Arduino alıp internette bolca var olan Arduino deneylerine göz atarak sadece gerekli malzemeleri temin edebilirsin.
 
Bir kitap yazmak için çok emek gerekir. Ama Arduino konusunda kitapların çoğu internetteki bilgilerden fazlasını sunamıyor. Neredeyse hepsi de Arduino.cc'deki kaynakların çevrilmiş hali. Derli toplu olsun isterseniz kitap da alabilirsiniz.

Ama kitapların içerisinde de en ayrıntılı olanı Erdal Delebe'nin kitabı.
 
tesekkürler fakat aklımda hala bir soru var tüm parçaları ayrı ayrı mı satın almalıyım yoksa bir kit halinde mi almalıyım?Hangisi daha ekonomik olur? Arduino Maxi Başlangıç Kiti / Arduino Maxi Starter kit Robot Kutusu bu kitteki parçaların hepsini kullanabileceğimi düşünüyorum.Kiti mi alayım yoksa ayrı ayrı mı toplayayım?
 
Bu tür sitelerden alacaksanız kit almak veya almamak çok fark etmez. Ama elektronikçilerde bazı parçaları daha ucuza bulabilirsin.
 
Fethiyede oturuyorum buralarda bu tür parçalar satan elektronikçiler yok veya ben bılmıyorum. Üniversiteye gidene kadar da biraz kurcalamak istıyorum tek çare internetten almak.
 
Çevrende malzeme temin edebileceğin dükkanlar yoksa seti al. Set içerisindeki malzemeler ile deneylere başla. Deneyleri yaparken eksik olarak farkettiğin malzemeleri robotistan.com gibi sitelerden topluca alabilirsin.
 
Tavsiye, İstanbul Karaköy'e git. Elektronikçiler çarşısı var. Bu sitelerde satılan ürünleri %20-%60 arası ucuz fiyata bulman mümkün olabiliyor. Gel gelelim ben 3 farklı arduino kitabı aldım ve hepsini de okudum. Dürüst olayım hepsini çok gereksiz buluyorum. İnternette daha geniş teferruatlı bilgiler var. Ama gömülü sistemler hakkında hiçbir şey bilmeyen biri için arduino kesinlikle doğru bir başlangıç ;)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı