Yeni bir ülke nasıl kurulur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

olympos14

Kilopat
Katılım
18 Ağustos 2014
Mesajlar
80
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, sadece meraktan soruyorum. Yeni bir ülke nasıl kurulur veya bir ülkeden bağımsızlık nasıl ilan edilir?
Diyelim ki Yunanistan'ın bir adasında bağımsızlık ilan ettim sonraki süreç ne olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ülke kurmak bakkal kurmaya benzemez. Bu zamanda desteğin olmadan ülke kurmak imkansız gibi. Bu gibi küçük devletler var. Ama kimse ismini bile bilmiyor. Eğer diğer devletlerin canı ister ise adayı denize gömerler olur biter.
 
Diger ülkelerin sizi tanimasi pek önemli degil Kürdistan oldugu iddia edilen topraklarin yarisi Türkiye'de örnegin.
Bir cok büyük ülke Kürdistan'i taniyor, lakin Türkiye sinirlarini yeniden belirlemedigi sürece bu hayalde kaliyor...

Not : Amacim kesinlikle siyasi tartisma yaratmak degildir, en yakin ve en icimizden örnek bu oldugu icin Kürdistan'i örnek verdim...
Not 2 : Pesin söyleyeyim Türküm...
 
Savaş çıkartman lazım, bunun için de arkanda büyük bir ordu ve askeri mühimmat lazım. Uğraşma boşuna, tek başına kurulan şeyler değil bu devletler. Türkiye'yi Kemal Atatürk tek başına kurmadı.
 
Eğer herhangi bir ülkenin toprak parçasına ait değilse bir ülkenin resmi siteleri nasıl oluyorsa. Sizde aynı şekilde kurup parti vb. teşkilatları kurup basın aracılığı ile yeni ülkeyi ilan etmeniz gerekmektedir. Örneğin bu haberi okuyabilirsiniz:
Lıberland'ın kurucusu Vıt Jedlicka: Ülkeme 5 bin kişi alacağım | Yaşam Haberleri
Siz eğer Yunanistan adalarından birini satın alacaksanız alacağınız ülkeden bağımsız olacağından aynı işlemleri yapabilirsiniz sadece tek farkı siz satın alıp kurabilirsiniz.

Şimdi bu kadar yazım boşa gitti, çünkü alacak değilsiniz. Hayali sistem toplama gibi "hayali şehir kurmak" diye bir kural daha eklesek fena olmaz heralde :D :rolleyes:
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı