Windows 10 Temiz Kurulum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar çoğunuzu sevindirecek bir ek bilgi benden. Rezerve işlemi yapmadan Windows 10 indirme aracı ile direk yükseltme işlemi yapın sonra ayarlar kısmına girip 3,4 defa etkinleştir deyin lisansınız geçerli olup Windows etkinleşiyor. Sonrasında temiz kuruluma geçebilirsiniz. Teşekkürler. İyi formlar.
 
@Adion,
@CeeSar,
Rezerve edilmiş sistemi MS. tanıyor ve yeniden key girme gerektirmiyor sanırım...
Zaten rezerve sonrası değişen, verilen key herkesinkiyle aynı görünüyor. Bu verilen key'i siz girdiğinizde kabul etmiyor, sonrasında MSN hesabınıza giriş yaptığınızda ve Update"leri yaptığınızda etkinleşiyor. (Bende aynen o şekilde etkinleşti) Yani sizin key girmenize gerek kalmıyor. Ancak bir kaç defa yeniden başlatıp ve "Etkinleştir" butonunu tıklamanız gerekebilir.

MS hesabıma giriş yaptığımda 2 iki farklı cihaz görünüyor; biri önceki seneler kullandığım AMD sistemi (Win 8'i ilk AMD sistemimde etkşnkeştirmiş daha sonra intel anakarta geçtiğimde telefınla MS'den yardım alarak etkinleştirmiştim) ikisinde de Windows 10 pro kullandığım, sahip olduğum görünüyor.

Aklıma şu geliyır; format sonrası Daemon Tools'u etkinleştirdiğimde key'in geçersiz olduğunu görüyorum, sonra Daemon Tools hesabıma girip "Geri al" yani önceki sistemde etkinleşmiş key'i geri alıyorum, sonra masaüstüne döndüğümde Daemon Tools'un etkinleştirdiğini görüyırum.

Umarım anlaşır olmuştur.
 
Microsoft' u arayıp bu konu hakkında bilgi aldım. Windows 10 yükseltme ile geçişten sonra temiz kurulum yapınca Windows 7 veya Windows 8.1 lisansı ile etkinleştirme olacağını söyledi. @er36po
 
Ben dün öyle denemiştim. Kabul etmedi. Windows 10 hazır bilgisayarlardaki gibi; sıfırla seçeneği ile kurulacak tahminim. Recovery gibi.
 
Microsoft' u arayıp bu konu hakkında bilgi aldım. Windows 10 yükseltme ile geçişten sonra temiz kurulum yapınca Windows 7 veya Windows 8.1 lisansı ile etkinleştirme olacağını söyledi. @er36po
Ben de Microsoft'u aradım, ancak bana da tam tersini söylediler; ''Tek çözüm Yükselterek kurmanız''. Ancak görünen o ki ikisi de yalan söylüyor ya da Vatan çalışanlarının bazıları gibi o işe yalnızca maaş için girmiş olup hiç bir halt bilmiyorlar.

İlle de yükselterek kurmak gerekmiyor, temiz kurulum yaptım oldu. Herhangi bir anahtar girmeden.

Windows 7/8/8.1 anahtarları kabul edilmiyor maalesef.
 
Benim bildiğim ilk geçiş için yükseltme şart. Daha sonra temiz kurulum yapabiliriz. Bugün aldığım bilgi ise geçişten sonra Windows 8.1 lisansı ile temiz kurulum yapabiliriz. Dediğiniz gibi ilk sefer temiz kurulum yapan arkadaşların aktif ettiğini okudum. Hangisi doğru artık bilmiyorum.
 
Microsoft ANAKART' a koydu anahtarları. Benim merak ettiğim; diyelim ki başka PC' ye anahtarı taşımak istesek, nasıl bir yol izlememiz gerekecek. Öyle bir seçenek yok belki de. Ben sıfırlarken, bir daha Windows 8.1' e dönemeyeceksiniz, dedi.
 
@Silinen üye, Elbette önce yükseltme. Zaten konuda bahsettim. Ancak yine de Win 7/8... anahtarları kabul edilmiyor. En azında bende kabul etmedi.

@immortalizm, Anakart değişiminda yani anahtarı başka anakartta taşımamız gerektiğinde Microsoft'tan yardım almamız yetiyor.
 
Microsoft Çalışanları ile uğraşmaya gerek yok. Bilgisiz oldukları her hallerinden belli. Konuda da yazıldığı gibi yükseltmeden sonra ürün anahtarı olmadan temiz kurulum yapabiliyoruz.

Can I reinstall Windows 10 on my computer after upgrading?

Yes. Once you’ve upgraded to Windows 10 using the free upgrade offer, you will be able to reinstall, including a clean install, on the same device. You won’t need a product key for re-activations on the same hardware. If you make a meaningful change to your hardware, you may need to contact customer support to help with activation. You’ll also be able to create your own installation media like a USB drive or DVD, and use that to upgrade your device or reinstall after you’ve upgraded.

Kaynak: Windows 10 FAQ & Tips - Microsoft
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı