Windows 10 Temiz Kurulum

ibrahimvarola

Kilopat
Katılım
2 Nisan 2015
Mesajlar
92
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Notebook: Huawei MateBook 14s
İşlemci: i9-13900H
RAM: 32GB
Depolama: 1TB NVMe SSD
Ekran Kartı: Intel Iris Xe Graphics
İşletim Sistemi: Windows 11 + Ubuntu 22.04
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sayısal Tasarım Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi dün Windows 10 yükseltme servisi başladı. Ben de Windows Update üzerinden kurmak yerinde Media Creation Tool ile yükseltme yaptım. Windows ilk açıldığında sistemi İnternet üzerinden aktivasyon yapmak istedi ve ben de bu işlemi kabul ettim. Fakat ilk denemede "İnternet bağlantınızı kontrol edin." tarzında hata verdi. Forumda okuduğum kadarıyla birkaç kez aktifleştirme işlemini başlatınca sorun çözüldüğünden bahsedilmişti. 2. denememde sistem hata vermeden aktif olmuştu. Forumda arkadaşlar AIDA64 üzerinde ürün anahtarlarının Recep abinin verdiği build 10240 anahtarlarına dönüştüklerinden bahsetmişler. Ben de hemen AIDA64 üzerinden ürün anahtarıma baktığımda benim ürün anahtarım ne Recep abinin verdiği anahtarlar ne de Windows 7 Home Premium anahtarım olmadığını gözlemledim. Sizde 2 tane sorum olacak:

1) Bu ürün anahtarı ile Windows 10 Home versiyonun temiz kurulumunu yapabilir miyim?
2) Ürün anahtarı konusundan bir sıkıntım var mıdır?

NOT: Ürün anahtarım "YTMG3" şeklinde başlıyor.

Adsız.jpg


Yardım eder misiniz?
 
Windows 7 starter 32 bit sürüm üzerine usb bellekten win 10 home yükseltmesi yaptım. 32 bit windows home lisans anahtarı istemeden etkinleşti. Windos 10 anahtarını bulup kayıt ettim(win 7 starter'dan farklı). Daha sonra windows 10 home 64 bir ile temiz kurulum yaptım (starter üzerine 64 bit yükseltme olmuyor). Ürün anahtarı istediği sayfalara ürün anahtarını yazdım, ürün anahtarının çalışmadığı ile ilgili uyarılar çıktı atla diyerek geçtim. En son windows 10 kurulup açıldığında benim girdiğim win 10 home lisans anahtarı ile etkinleştirilmiş olduğunu gördüm.
 
Zaten yükseltme yaptım. Yükseltme yaptıktan sonra AIDA64' e baktığımda ürün anahtarım Recep abinin paylaştığı ve bendeki Windows 7 anahtarımdan çok daha farklı. Bu kod üzerine temiz kurulum yapabili miyim?
 
Zaten yükseltme yaptım. Yükseltme yaptıktan sonra AIDA64' e baktığımda ürün anahtarım Recep abinin paylaştığı ve bendeki Windows 7 anahtarımdan çok daha farklı. Bu kod üzerine temiz kurulum yapabili miyim?
Ben temiz kurulum yaptım, kurulum sırasında lisans anahtarını girmeme rağmen lisans anahtarını kabul etmemişti, atla diyerek devam etmiştim. Kurulum bittikten sonra baktım aynı lisans anahtarı ile aktive etmiş.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı