Windows 8.1 Açılışta siyah ekran ve uzun süre bekleme

theteknolojist

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2014
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Bugün aldığım monster tulpar t5 laptopıma windows 8.1 kurdum ve tüm driverları kurdum. Lakin windows açılırken, logo gözüktükten sonra bir siyah ekran geliyor ve yaklaşık 25-30 saniye bu ekran kalıyor daha sonra açılıyor masaüstü. Windows'un kendisi ise gayet hızlı. Sanırım ekran kartı çakışmasından meydana geliyormuş çünkü sistemde hem nvdia gtx870m ekran kartı var hemde entegre grafik işlemcisi var. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
 
Aynı sorun bende de vardı. Aygıt yöneticisinden INTEL'i devre dışı bıraktım. Ekran kartı da aynısı. Açılmada 10 saniyelik bir hızlanma oldu.

Fakat böyle olunca da oyunlarda sıkıntı çıkıyor. Inteli kapatmadan sorunu nasıl çözebiliriz? Bilgisi olan varsa iyi olur.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar benim tecrübelerime göre Intel'in güncel olan sürücüsüyle beraber gelen bir sorun. Laptobum bana win7 ile gelmişti içindeki sürücüde eskiydi. Güncelledikten sonra söz konusu hatayla karşılaştım. Aynı şekilde Windows 8 ve Windows 10'da da GÜNCEL Intel sürücüsünü kurduğunuz sürece durum böyle. Şunu da belirtmek lazım; bu sorun 5000m ve 6000m serisi ekran kartlarında oluyor. Nihai bir çözüm bulan varsa lütfen yardım etsin. @Recep Baltaş abi bi el atarmısın? şimdiden teşekkürler :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı