VirtualBox ile Rezerve Edilen Key ile Temiz Windows 10 Kurulur mu?

Mehmet_M

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
1.710
Makaleler
2
Yer
Paramaribo / Surinam
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Elimde önceki bilgisayarımdan kalma Windows 7 Starter x86 ürün anahtarı var. Windows 10'a rezerve edilip edilmeyeceğini teyit etmek amacıyla VirtualBox programına kurup etkinleştirmiştim. Bütün güncellemeleri yapmama rağmen "Rezerve Edin" simgesi gelmemişti. Bana çare @Asım Demir'in https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-rezerve-İkonu-Çıkartma-getirme.214251 konusu oldu. Bu yöntem ile rezerve edebilmiştim. Şimdi Windows 7 çıktı ve ben temiz kurulum ile bilgisayarıma kurdum. Bütün güncellemeleri yapmama rağmen, KB3035583 ve KB2952664 kurulu olmasına rağmen "Rezerve Edin" simgesi gelmedi.

Ben bu anahtarı VirtualBox'ta Windows 10'a rezerve etmiştim. Şimdi ben direk Windows 10 kurup, elimdeki anahtarı yazarsam etkinleşir mi?

Düzenleme: Logo tesadüfen geldi, inanamıyorum. Moderatör arkadaşlar konuyu kaldırırsa sevinirim.
 
Öyle yaparsanız kurulum esnasında elinizdeki key işe yaramayacak. Yükseltme yapmanız şart lisans istiyorsanız.
 
Yükseltme yaptıktan sonra Windows ağırlaşınca tabiki format atmak isteyeceğim. Yükseltmeden sonra elimdeki key'i Windows 10 için kullanabilecek miyim? Kullanamayacaksam bu tek kullanımlığa işaret.

Yükseltme yaptıktan sonra bilgisayarım Windows 10 Home 32 Bit olacak. Ben bunu 64 bit yapmak istiyorum. Yükselttikten sonra Sosyal'den 64 bit olan versiyonu kurup key'i girsem olur mu?
 
Eğer Microsoft sana ait spesifik bir Windows 10 key'i vermişse onu kullanabilirsin sonra istediğin gibi temiz kurulumda.

32 bit kurulmuşsa 64 bit'e çeviremezsin. 32 bit'den 64 bit'e de yükseltme yapılmaz.
 
Yok bana key falan vermedi. Benim dediğim, 32 bit'e şuan yükseltme yapıyorum. Yükseltme bitip Windows 10'u kurduktan sonra Sosyal'den 64 bit'i indireceğim. 64 Bit'i kurarken lisansı nasıl sağlayacağım?
 
Yükseltmeden sonra da kullanamayacaksınız. Sizin yaptığınız işlemin birebir aynısını VirtualBox ile değil de ayrı, ikinci bir bilgisayarla yaptım. Daha sonra kendi bilgisayarıma Windows 7 yükledim, aktifleştirdim. Ama bir türlü rezerve simgesini getiremedim. Gelse de sadece ama sadece yükselterek Windows 10'a geçebilirsin. Temiz kurulum yaparak hiçbir şekilde aktifleşmiyor. Ayrıca bende de 32-Bit Windows 7 var. Ben de 64-Bit kurmak istiyordum Windows 10'u ama Microsoft'u aradığımda bana bunun mümkün olmayacağını söylediler.
 
Şöyle anlatayım. Şimdi sen Windows 10'a yükseltme yaptın. Anahtarına bakacaksın. Eğer sana Microsoft kendine has özel bir anahtar vermişse sorun yok. O anahtarı bir kenara yazacaksın. 64 Bit indirip kurulum sırasında o anahtarı gireceksin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı