Pentium G3258 ve GTX 750 Ti Sistem Toplama

Hakan Dilek

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 1 - Technopat

Daha önce böyle bir rehber hazırlanmış. Bu aralar bir çok rehber video izledim çeşitli teknoloji platformlarında ancak günümüz şartlarına göre fiyatı ve performansı en uygun olanı buydu.

Hele ki Technopat dahil bir kaç teknoloji platformunun "test bilgisayarları" resmen dudak uçuklatacak cinstendi.

Bu bilgisayarı daha çok illustrator ve photoshop işlemleri için kullanmak istiyorum. Ayrıca 3d tabanlı programlar ile çok detaylı olmayan modellemeler yapacağım. Yani render seviyesi düşük modellemeler olacak bunlar. Biliyorum oyun bilgisayarları ve tasarım bilgisayarları farklı konfigürasyonlarda olabiliyor. Ancak işlemcinin uygun fiyatlı olması, oradan artacak olan paranın ekran kartına verilebilecek olması beni çok cezbetti. Ayrıca bu bilgisayar ile tarzını sevdiğim oyunları da very high seviyesini aramadan oynayabilirim.
-BF, COD, AC, Payday serisi oyunlar-

Aradan geçen süre zarfında doların alıp başını gitmesi durumu oluştuğu için bahsedilen fiyatlar ne yazık ki değişmiş. İşlemci ve anakartın fiyatı çok artmış. Soğutucu ise sanıyorum piyasada(internete baktım sadece) bulunmamakta yada zor bulunmakta.

-Eğer bu Pc yukarıda belirtmiş olduğum orta düzey tasarım için yeterli ise aşağıda vermiş olduğum yerlerden alınıp toplanması uygun olur mu?
-Soğutucu olarak tavsiye edilen ürünü temin edemez isem işlemciye uyumlu, overclockta sorun yaratmayan soğutucu önerebilir misiniz?
- Asus GTX750 Ti STRIX OC yerine bir kaç seviye bu sisteme uygun bir ekran kartı tavsiye edebilir misiniz?
-RAM'ler sistemde x2 olarak kullanılmış. Boş kalan RAM yuvasına ileride upgrade yapmak adına tek 8 GB almak sistem performansına etki eder mi? Yani ihtiyaç duyana kadar tek 8 GB RAM ile işlem yapıp ihtiyaç anında yanına 8 GB RAM alıp takmak isterim. x2 4 GB şeklinde iki RAM'ı da değiştirmek durumunda kalmak istemem.
-Kasa konusunda bundan daha iyi verim alırsın diyebileceğiniz bir ürün tavsiye edebilir misiniz?
-Uygun bir monitör önerebilir misiniz?

Sadece SSD alacağım. Yedeklerimi zaten USB 3.0 harici belleğe aktaracağım. Sadece SSD yeterli olacak benim için.

Monitör eklemesi, ekran kartı ve kasada istemiş olduğum değişikliler ile alışverişi 2000 TL'de bitirmek istiyorum. Başta da belirttiğim gibi zaten uygun bir sistem. Biraz paraya kıyıp bu değişiklik ile performans ve ergonomi açısından seviye atlamak istiyorum. Ekran kartı ve kasanın değişmesinin bir faydası olmaz derseniz sistem böyle de kalabilir. Eğer böyle kalsın derseniz, ekran kartında ileride kendim değişiklik yapmam gerekirse illa overclock uyumlu mu almam gerekir? (Bu soruyu ekran kartının sonunda bulunan OC ibaresini overclock olarak nitelendirdiğimden dolayı soruyorum.)

Gelelim internette bulmuş olduğum ürünlere:

İşlemci 237,81 TL
Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Anakart 259,57 TL
Asus H81M-PLUS Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart Fiyatı

Bellek Ram 224,59 TL
GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL10 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

SSD 346,79 TL
http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-240gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-450mb-yazma-
450mb.html

Ekran Kartı 454,63 TL
Asus GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

İşlemci Soğutucu 85 TL
COOLER MASTER BLIZZARD T2 MINI INTEL 1156/1155/775 AMD FM1/AM (RR-T2MN-22FP-R1) , Fiyat: 84 TL

Kasa 223,23 TL
Cooler Master CMP351 420W Mash Panel USB3.0 Siyah MidTower Fiyatı

Bu toplama işlemini Vatan Bilgisayar ağırlıklı yaptım. Vatan'da bulunmayan ürünleri başka sitelerden temin etmek yoluna gittim.

Genel toplam: 1831,62 TL KDV DAHİL

Bu ürünleri Akakçe'nin yardımıyla daha ucuza bulabiliyorum ancak bir çok farklı siteden almak pek içime sinmiyor. Tek tek kargoya uğraşmak, güvenilirlik, temin süresi gibi etkenler beni bu düşünceye itiyor. Tabii bir de taksit olayı var.

Sonuç olarak Recep ve Ali bey'in tavsiye ettiği sistemden farkı yok. Zaten ekleme yapacak bilgiye sahip değilim zira eskisi gibi kolay değil artık bu işler.

Kasa ve ekran kartını çıkarınca 1153,76 TL gibi bir fiyata düşüyor. Yani monitör, ekran kartı ve kasa tavsiyesine 750 TL'lik bir bütçe açılmış oluyor. Umarım derdimi güzel anlatabilmişimdir.

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i3 işlemci alırsanız daha iyi olur. Soğutucuya parada vermenize gerek kalmaz. Hyper-threading ve sanal çekirdek gibi avantajları var. i3 işlemci alırsanız, anakartı H81M-P33 yapabilirsiniz. Daha uygun olur ve bir şey kaybetmezsiniz.
 
Bu işlemciye pentium olarak bakmayın deniyor. Yani overclock yapıldığı zaman i5 performansı alınabiliyormuş.
Ben Recep bey ve Ali bey'in yapmış olduğu rehberden yola çıkmıştım. oyun performansı bilgisayarın iyiydi ancak benim merakım tasarım konusunda performansı nasıl olur?

Bu konuda en çok @Recep Baltaş ın yorumunu merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
 
G3258 İ5 performansı vermiyor. G3258 OC yapıldığında tek çekirdek performansı İ5'e yaklaşıyor. G3258 2 çekirdek İ5 4 çekirdek.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı