Nvidia Yazılımı Varken Steam Oyunları Açılmıyor

Berzah

Kilopat
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın.

Epeydir yaşadığım bir sorun var, internette çözümünü bulamadım. Sistemimde Nvidia Geforce GT 420M ekran kartı ve 353.62 olan son sürüm driver yüklü. Steam'deki Valve firmasına ait Half-Life 2, Half-Life Episode One ne Two oyunlar bende açılmıyor. Görev çubuğunda simge bir saniye görünüyor ama tekrar kapanıyor. Steam'deki diğer oyunlarımda (Crysis, Mafia) herhangi bir sorun yok. Sadece Valve'in bahsettiğim oyunları açılmıyor.

Enteresan olan şu, sistemim Windows 8.1 iken de böyleydi, şimdi Windows 10'a temiz kurulum yaptığımda da böyle. Nvidia'nın 353.62 sürümünden iki önceki sürümlerde de denedim; aynı sorun devam ediyor.
Nvidia'nın Denetim Masası'nı (sürücüsünü değil) kaldırdığımda sorun çözülüyor, oyunlar açılıyor; ama o yazılım varken bir türlü bahsettiğim oyunlar açılmıyor.

Yardımcı olabilecek, en azından fikir verebilecek bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Episode One bende sorunsuz çalışıyor 353.62 sürüm kurulu olduğu halde. Şimdi ilk olarak oyunun içinde Türkçe karakter bulunan bir klasörde kurulu olmadığına emin olun. Bundan eminseniz oyun dosyalarını doğrulayın.

  1. Sorun devam ederse NVIDIA ve Intel sürücülerini sistemden kaldırın. Sonra sırasıyla:
  2. Güncel Intel sürücüsünü kurun.
  3. Güncel NVIDIA sürücüsünü kurun.
  4. Tekrar deneyin.

Steam Beta'ya da geçebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı