İ5 4460 ve GTX 970 Tabanlı Sinerji Sistem Toplama

Ensar Karakaya

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2015
Mesajlar
1.235
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
İstanbul Beylikdüzü
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar.

Ben bir sistem toplamayı düşünüyorum ve sinerji sitesinden toplayacağım ama çoğu şey çok ucuz, bilmiyorum güvenebilsem mi ama buradan alışveriş yapmış yani sistem toplamış olan arkadaşlar falan bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim yani nasıl bir site bunu öğrenmek istiyorum.
Bir de topladığım sisteme bir göz atın, ben tamamen kendime göre değerlendirdim ve bütün alternatifleri göz önünden geçirdim ama sizin de yorumlarınız güzel olur. :)
Screenshot_2015-07-31-10-38-28.png


RAM ve kasa burada bulunmuyor bu yüzden Vatan'dan alacağım;

Screenshot_2015-07-31-02-32-02.png


Screenshot_2015-07-31-02-31-10.png


Evet arkadaşlar sistem bu, asıl konumuz sinerji sitesinin nasıl bir site olduğu yani garanti konuları falan ekran kartı yerine salatalık almak istemiyorum veya bir bileşen bozuk çıkarsa garantisinde sıkıntı var mı? Buradan alışveriş yapan arkadaşlar lütfen mesaj veya değerlendirme yapabilirseniz çok sevinirim. :)

Arkadaşlar hiç sinerjiden PC toplayan yokmu? Yardımcı olabilirmisiniz lütfen.
 
Öncelikle selamlar. Birkaç hafta öncesine kadar sistem toplama konusunda en ufak bilgim yoktu. Hani marka açısından "şu nedir" diye sorsan, ağzım açık "firma adı işte" der geçerdim. Technopat üzerinden gerek youtube kanalı, gerekse de üyelerinden pek çok bilgi edindim. Bunun için teşekkürü borç bilirim. Sonrasında ise kötülemek adına olmasın, ancak "sinerji" adına internette hiç hoş olmayan sürüyle yorum ve şikayet okudum. Bunların tamamı beni "sinerji"den soğuttu ve daima uzak tuttu. Uzun zamandan beri alış-verişi Vatan'dan yapıyorum ve yeni sistemi toplamak için yine Vatan'ı tercih ettim.

Sisteme gelirsek, ram olarak "corsair", ekran kartı olarak da "msi"ın gtx 970'ini öneririm. Kasa gayet güzel, kendi sistemim için de aynısını tercih ettim. Youtube'da izlediğim "benchmark" ve "ingame" performanslara dayanarak bu markaların, diğer markalara nazaran bir yada iki tık daha iyi performans sergilediğini gözlemledim. Tabii bunlar benim birkaç haftalık tecrübe ve gözlemlerim ile kazandığım görüşler. Sosyalde benden çok daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlar var. Onların görüşlerini de mutlaka al derim.

İyi sosyaller! :)
 
@Hestia
Yorumunuz için teşekkürler.
RAM olarak gskill marka aynı RAM leri arkadaşın PC sinde kullandık çok kaliteliler ve memnun olduk,ekran kartı konusunda gigabyte gtx970 g1 inanmayabilirsiniz ama tüm markalardan iyi soğtma sunarak(şuanlık 970 ailesinden bajsediyorum)en serin ve en iyi O.C. edilebilen performanslı kart bu yüzden gigabyte.Strix olsun EVGA olsun hepsinden daha iyi bir soğutması var :)
Ve O.C. benim için önemli bir şey,kasayıda arkadaşta kullanfık aynen çok mennun olduk,işlemci ve anakart da dahil :)
 
@Cynara
Siz bu siteyi kullandınızdamı öneriyosunuz çünkü dediğim gibi burda benim dediğim bu site nasıl güvenebilirmiyim ve de ASUS Strix modeller ne kadar güzel olsada bende beğeniyorum arasında 7-8 derece var ve ben O.C. için alıyorum :)
 
@Cynara
Siz bu siteyi kullandınızdamı öneriyosunuz çünkü dediğim gibi burda benim dediğim bu site nasıl güvenebilirmiyim ve de ASUS Strix modeller ne kadar güzel olsada bende beğeniyorum arasında 7-8 derece var ve ben O.C. için alıyorum :)
Kardeşim Sinerji gibi büyük bir kuruluş senin 2000 TL'ne falan kalmadı, çalacaklarını zannetmiyorum. Bende şahsen 2800 TL'lik bir sistem toplayacağım buradan.
 
Ben zaten benim 2 3 milyarıma kaldımı kalmadımı diye sormuyorum sadece garanti işlemlerinde sıkıntı çıkarmı diye soruyorum çünkü sistemde bi parça da sıkıntı çıkarasa bunla site ilgileniyor kimileri hiç takmıyor ve sizi süründürüyor tabiri caizse yinede teşekkürler.
 
Crucial 8 GB CL8 1600 MHZ RAM'i vatandan indirimle aldım. Gayet memnunum öneririm. Diğer markalarda gayet iyi. Bana kalırsa hangisi bütçenize uygunsa onu tercih etmeniz RAM markası olarak. Recep abinin dediğine göre Hi Level marka RAM'lerden uzak durulmalı. Sık mavi ekran hatası alıyormuş bu RAM'i kullananlar. Geri kalanları zaten popüler markalar sıkıntı çıkarmaz.Bütçe yeterli ise R9 390X almanız yararınıza olur. Veya GALAX HOF 970'ide öneririm OC performansı bir hayli yüksek. Stock 980'den daha fazla performans veriyor.
 
Aynen bugün ben bir video izledim gigabyte gtx970 g1 ile 1.5 ghz e geliyorlar ve stock gtx 980 i geçiyor ama galax HOF ları sevemedim ya pahalılar bile,AMD konusuna hiç girmeyelim :D AMD leri tercih etmiyorum Nvidia varken AMD tercih etmem zaten ama RAM tavsiyeniz içinde çok saolun :)
 
Aynen bugün ben bir video izledim gigabyte gtx970 g1 ile 1.5 ghz e geliyorlar ve stock gtx 980 i geçiyor ama galax HOF ları sevemedim ya pahalılar bile,AMD konusuna hiç girmeyelim :D AMD leri tercih etmiyorum Nvidia varken AMD tercih etmem zaten ama RAM tavsiyeniz içinde çok saolun :)
HOF sevilmezmi ya. [emoji3] HOF overclock isteyen kişiler için zaten bileşenleri özel seçiliyor. Arkadaşın OC niyeti varsa almasını şiddetle tavsiye ederim. Bütçesi yoksa EXOC tam bir F/P ürünü. OC ile ilgilenmiyorsada az daha katıp 390X alması çok mantıklı olur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı