3000 Tl'ye sistem tavsiyesi

Kerem Bayer

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2014
Mesajlar
161
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar hepinize hayırlı geceler öncelikle. Arkadaşım için beraber bir sistem topluyoruz. Bütçesi en fazla 3000-3100 TL. Yeni çıkan ve bundan sonra çıkacak oyunları en azından normal-high ayarlarda oynamak istiyor. Ayriyeten video kaydederken, gezinirken, photoshop falan kullanırken kısacası küçük render işlerinde de kasmayan, rahat iş gören bir bilgisayar istiyor. Ben bir bilgisayar topladım. Bu topladığım sisteme de ayriyeten bakarsanız ve eksiğini, fazlasını söylerseniz sevinirim. İyi forumlar herkese.

Yeni Bilgisayar 2.png
 
Kasa ve Güç Kaynağı: Cooler Master RC430-500 watt.
Ekran Kartı: Nvidia GTX970.
SSD'yi şimdilik sistemden çıkarın. Ne de olsa ekran kartı bir kere alınyor. SSD sonradan alınabilir.


4GB bellek yetmez arkadaşa render alacakmış.
Dostum doğru diyorsun belki ama SSD lazım arkadaşıma. Rahat olmak istiyor. Yaptığı işler çok çabuk olsun , zaman kaybı yaşamasın istiyor. Bu nedenle SSD koymamız lazım. Ekran kartı için haklısın lakin güç kaynağını ben ayrı almak istiyorum. Yani kasa ayrı , güç kaynağı ayrı olsun. Genelde de öyle deniyor zaten. Ayrı ayrı almak daha iyi diye. Neyse sağ ol gene de. Tavsiyelere bakacağız. Fakat şöyle bir durum var. Ben diyorum biraz daha beklesin hemen almasın. En azından eylül sonuna kadar. Bir piyasa sakinleşsin. Yaz dönemi malum herkes ortalıkta aranıyor. Dolar da bayağı yüksek. Belki düşer o zaman daha ucuza alır diyorum. Artacağını söyleyenler var doların ama bu benim görüşüm. Siz ne dersiniz bunlara?

O bütçeye GTX 970 rahatlıkla sığdırılır. Bu sistemi alabilirsiniz.
Eki Görüntüle 93560
Güzel düşünmüşsün sende sağ ol. Yalnız ben sinerji bilgisayarı bilmiyorum kusura bakma. Bana fikir verebilir misin haklarında?
Ayriyeten güç kaynağını ve kasayı ayrı aldırmayı düşünüyorum. Yani üstte ki cevaba da yazdım zaten. Yorumunu ve fikrini söylersin. Teşekkürler tekrardan. Bekleme konusunda da fikrin varsa belirt lütfen. Onda da şüphelerim var çünkü.
 
@Kerem Bayer Sinerji gayet güvenilirdir. Forumda çoğu kişi alışveriş yapıp memnun kaldı. Ayrıca güç kaynağı zaten Zalman'nın kendi ürünü sadece Zalman Z3 Plus ile birleştirilmiş.

Pekala. Değerlendireceğiz. Sağ ol tekrardan. Yalnız bir şey daha soracağım. Ekran kartını GALAXY Nvidia GTX970 seçmişsin. ASUS ya da MSI koyamaz mıyız? ve GALAXY koymanın nedeni nedir?. Bir de Kingston ramlere güvenim kalmadı artık. GSKILL , CORSAIR , CRUCIAL sanki biraz daha öne geçtiler o konuda. Senin düşüncen nedir? Yorumun gerekli bu konuda da.
Bu sistem bence çok uygun arkadaşlar sizce nasıl

Kardeşim sağ ol fakat bu sistemin benzerini ve yakınını zaten ben ve Burak arkadaşımız yaptık. Artık bir şeyler düşüneceğiz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı