IoT Ev Asistanı Fikri İçin Patent Nasıl Alabilirim?

AlleinWolf

Hectopat
Katılım
7 Mayıs 2015
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Malum bu aralar birçok firma nesnelerin internetiyle uğraşıyor ve benim bu sistem için bir fikrim var. Teknik çizimini tamamlayıp patentini almak istiyorum fakat nasıl patent alabilirim hiçbir fikrim yok. Şöyle ufak bir ipucu verebilirim. Cortana, stark malikanesindeki jarvis, siri yapay zekasının hologram olarak evlerimizde sabah bizi karşılayabilecekleri bir platform.
 
Bana kalırsa bu fikirden patent alamazsın. Dediğin gibi filmlerde bu dediğini pek çok kez gördük/görüyoruz. Sana ait bir fikir değil.
 
Patent almak için geliştirdiğin sistemi TPE'ne sunmalısın. Onlar araştırma yaptıktan sonra belirli ücret karşılığında ve eğer uygunsa patentini alabilirsin.
 
Emin değilim ama onun patentini alabileceğini sanmıyorum. Neden diyecek olursan Apple ile Samsung arasındaki patent davalarını bilmeyen yoktur. Apple bir davasında tablet bilgisayarlarla ilgili bir patentini Samsung'un ihlal ettiğini açıklamıştı. Samsung'un buna karşılık verdiği delil ise 1960'larda yapılan bir uzay filminde astronotun elindeki dokunmatik bilgisayardı. Düşün artık sen. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı