Windows 10 BIOS'a Girememek

Seyfulah

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2015
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamun aleykum arkadaşlar. Çok acil yardıma ihtiyacım var.
Dün gece Casper bilgisayarımın Win7 Ultimate işletim sistemini Win10'a yükselttim güncelleme ile ve sorunsuz bir şekilde çok güzel oldu. Ancak bugün bilgisayar açılırken win logosundan sonra siyah bir ekranda kalmaya başladı. Bu durumda üç düğmesine bir kez basarak beklemeye alıp tekrar güç düğmesinden açınca açılıyor. Araştırdığımda bunun bios kaynaklı olduğunu öğrendim. Daha sonra sitede Recep Bey'in "Casper Pegatron A15 BIOS Güncelleme Rehberi" konusunu buldum ve bu şekilde düzeldiğinin bilgisini aldım. Bu şekilde uygulayabilmem için pc'yi USB Boot etmem lazım ancak windows 10'un boot menüsünden bir şey anlayamadım açıkçası. Bios ekranı olarak aşağıda resimde verdiğim ekran geliyor ancak buradan ne seçeceğimi bilmiyorum.
Acil yardımcı olur musunuz kafayı yemek üzereyim :(

İlgili BIOS ekranı görüntüsü:
win 10 bios.png
 
harddiski çıkart sonra Bios'a girmeyi dene Windows'dan kaynakladığını düşünüyorsan
 
Garantili degilse deneyebilirsin. :)
Garantiden çıkalı oldu baya bi ara açıp içini temizlemiştim ama şimdi gözüm almıyor buradan bios'a girilmesi lazım daha windows 7 iken girebiliyrdum :)

Sanırım şöyle bir seçeneğin gelmesi gerekiyor ancak gelmiyor ne yazıkki :(
olması gereken.png


Arkadaşlar sorunumu çözmüş bulunmaktayım, çözümü anlatayım.
Ben Başlangıç Ayarlarını seçtikten sonra F12 tuşuna basarak boot menüsüne giriyordum ancak BIOS menüsü için F2 yapmam gerekiyormuş. F2 yaparaktan BIOS güncellemesini de yaptım ve artık sorunsuz bir Win10'a sahibim şükürler olsun.
Yine de her şey için çok teşekkürler Recep Baltaş ve Technopat :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı