GT 240M RAM'den Yeme Sorunu

aliyilmzcom

Hectopat
Katılım
4 Ağustos 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Networket/ Web Girişimci
Merhaba arkadaşlar. Acer Aspire 5739g bir laptop sahibiyim. Çok aşırı bir beklentim yok cihazımdan 5 senedir kullandığım bir makina.

Arkadaşlar benim sorunum şu Nvidia GT240M ekran kartı RAM dan yediği için çok basit Underground 2 de bile normal efektlerde kasma söz konusu oldu, denedim. (1GB, 128bit harici bir ekran kartım var. Belirttiğim gibi fazla bir beklentim yok zaten gereksinimlerimi karşılıyor). Ekran kartı harici olmasına rağmen 1700 kusur MB RAM'den takviye alıyor kendileri hiç böyle yapmazdı 5 senedir, anlamadım. :D Arkadaşlar işin gırgırı bir tarafa gerçekten hiç bir anlam veremedim. İnternette çok araştırma yaptım, BIOS'u kontrol ettim. (Bios: Phoenix SecureCore belirteyim) RAM ve erkan kartının paylaşımı hakkında hiç bir detay yok. Nvidia farklı sürümlerini denedim 4 5 tane. En eskilerden son sürüme kadar sonuç aynı ve hiçbir şekilde Nvidia Denetim masasından ayar değişmiyor. Farklı işletim sistemlerinde denedim. Windows 8.1 de kullanırken birden 3 GB oldu ekran kartı, 1 gb kendisi 1700 kusur RAM'dan yemesi. 10 yükledim sonuç aynı. Windows 7 yükledim 200 MB az çaldı RAM'dan yine de bir 1500 aldı ama sonuçta. Ta ki Ubuntu kurana kadar. Şuanda sadece ekran kartı kendi belleğini kullanıyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu arada bahsettiğim tüm İşletim sistemleri 64 bit olarak denedim.
Şimdiden çok teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum @Recep Baltaş

(Bir de ufak bir sorum daha var. Tek bir yetkili cevap yazarsa yeterli. Konu dağılmasın. Üyeliğimin imza kısmına kişisel web sitemi ekleyebilir miyim? Bir ceza sebebi mi yani?)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KARDEŞ BENİMKİDE GT240 VALLA ÇALIŞIYO AMA ŞÖYLE BİRŞEY TEST ETTİM SVCHOST.EXE SORUNU VARSA SENDE BÜYÜK İHTİMAL ÇALIŞMAZ. BENDE YOK KASMADAN MÜKKEMEL BİR 30-40 FPS ALIYORUM
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı