Silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

Enes Doğan

Kilopat
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
1.724
Makaleler
11
Çözümler
1
Yer
Denizli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dalgınlığıma geldi. Tüm dosyaları falan güzel temizlik yapsın diye gelişmişi seçerek ilerledim, sıfırlama işlemine. Windows 10'da da silmek istediğiniz diski sormuyormuş. Sıfırlama işlemi başlayınca kafama dank etti ama iş işten geçti. 4 saatten uzun sürdü sıfırlama işlemi. Şimdi bilgisayar yeni açıldı. ''Yerel Disk: D'' tamamen silinmiş. Bu giden dosyaları kurtarmam lazım. 4 saat gibi ciddi bir zamanda sildi dosyaları. Yavaş biçimlendirme ile temizledi sanırsam. Programın bu dosyaları bulabilmesi lazım. Hangi programı önerirsiniz?
Not: Yaklaşık 1 TB'dan fazla dosya vardı. Ve içinde yedeği olmayan aile resimleri, videoları. Kurtarmam lazım yani, başka şansım yok.

Recuva ve birkaç program denedim. Sadece sıfırlama işleminden sonraki sildiğim dosyaları buluyor. Öncesi yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Olayın ardından birkaç oyun yüklemiştim D'ye. Bir zararı olur mu? Yaklaşık 150 GB dosya attım. :(

Komple kurtarma imkanın yok. Kayıplar illaki olacak. Eğer sadece video vb. medya veya standart belgeler ise Linuxta photorec ile kurtarabilirsin.
Oyunları felen geçelim onlar o kadar önemli değil. Kayıt olduğum sitelerin kullanıcı adı ve şifrelerini unutursam diye metin belgesi açıp yazıyordum. O klasör kurtulabilir. Aile resimleri ve videolarının olduğu klasör var. Bir de oyun save'lerini attığım klasör vardı. Toplam 3 klasör kurtulsa yeter yani bana. Programların olduğu klasör o kadar önemli değil, kurtulmasa da olur. :)
 
İki programda bir şey bulamadı. Bu biçimlendirmeyi yavaş yapması, tamamen silmesine neden olmuş galiba. :( Umudu kestim denebilir.
 
Sonuçta şirket bilgileri gibi önemli dosyalarım yoktu. Kişisel dosyalardı. Bunun için ücret ödemek istemem yani. Ücretsiz programlarla da halledilemeyecek gibi. Ellemesem daha iyi sanki. Cevremden eksikleri almaya çalışıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı