Asus Rampage V Extreme Uzun Boot Süresi Sorunu

4454

Kilopat
Katılım
17 Haziran 2013
Mesajlar
1.589
Makaleler
2
İşletim sistemim Samsung 850 Pro 512 GB SSD'ye kurulu. Fakat boot süresi çok uzun sürüyor (60-90 sn). Bende garantiye gönderdim fakat donanımsal bir arıza bulamamışlar. Bana diğer bileşenlerinizi kontrol edin diye tavsiyede bulunuyorlar birde. Anakart daha gelmedi yolda. Güç kaynağı, ekran kartı, RAM'lerin hepsini garantiye gönderdim, acaba sorun bunlarda mı diye, hiçbirinde sorun çıkmadı. Sorun nerede olabilir? @ramazan622 ,@serkan6681 Arkadaşlar sizlerdeki boot süresi ne uzun sürüyor mu? Bu anakartı olan başka arkadaşlarda yardım ederse sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot süresinin neden uzadığını tespit etmek için BootRacer gibi bazı araçlar var. Bunlarla sistemin en çok nerede beklediğini görebilirsin. Tavsiyem RAM'leri tek takıp denemen. Konunu takibe aldım. Parçalar gelince önce uzay montajda bir bak bakalım derim. Ayrıca varsa anakarttaki debug LED'de de en çok nerede beklediğini görebilirsin.
 
Son düzenleme:
Boot Menüsünün Timeout Değerini Değiştirin

Eğer bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa boot menünüzde muhtemelen bir timeout (zaman aşımı) değeri vardır. Bu değer, bilgisayarın öntanımlı işletim sistemine geçmeden önce size seçim yapmak için ne kadar süre tanıyacağını gösterir.
Windows’ta bu değer genellikle 30 saniyedir, ki bu da aslında doğrudan ekrana bakmıyorsanız uzun bir süredir. Bu değeri değiştirmek için Başlat menüsünün arama kutusuna msconfig yazın, açılan pencereden BOOT.INI başlığını seçin ve zaman aşımı kutusundaki süreyi kısaltın.

Bilgisayarınızın Açılış Süresini Kısaltacak 10 Etkili Yol
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar gelsin dediğiniz gibi yapacağım teşekkürler. @Recep Baltaş @BrainHacker

Evet parçalar geldi. Sabahtan beri uğraşıyorum. Bir ara düzelir gibi oluyor fakat yine aynı. Sata kablolarını değiştirdim. SSD'ye secure erase yapayım dedim olmadı. Bir türlü frozen'dan kurtulmuyor. ''Not supported'' diyor. Parted Magic ile denedim oda olmadı. SSD'yi görüyor fakat destroyed gibi bir yazı çıkıyor. Son olarak kodlarda 6F-96-79 da baya bir bekleme yapıyor. @Recep Baltaş

Konu güncel. Aynı sorun devam ediyor. Fakat boot süresi kısaldı 20 saniye şimdi. Bu normal mi? Ayrıca bazen yeniden başlatınca bilgisayar kapanıyor, power tuşuna bastıktan sonra açıyorum. Genelde çok beklediği Q-Code'lar 66-79-96. Birde Kitağçıkta olmayan bir code verdi d€ (yani ters e harfi). @Recep Baltaş

Şimdi de 61 q-code da eklendi.

Konu güncel. @Recep Baltaş

Güncel. @Recep Baltaş bey bakacağınızı söylemiştiniz. Sorunları devam ediyor.
 
Hepsini denedim olmadı. Hİçbirinde sorun yokmuş gibi gözüküyor. Bende işlemci değişimi için inteli aradım. Telefonda 2 gün konuşma yapıldı Türkçe olarak. Daha sonra değişim onaylandı. Değişim için gelecek işlemciyi bekliyorum.
RAM'lerin değişimini de istedim. O da kabul edildi.
Anakartın değişimini istedim daha sonuçlanmadı.

Anakart değişti sonunda. Kurulumu yaptım gayet iyi şimdi. Fakat şimdi SSD'ye secure erase yapamıyorum. Parted Magic de kullandım, yine olmadı. Yanı parted magic SSD'yi external olarak görüyor. @Recep Baltaş
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunlu olduğu için uzun oldu ya. :) Neyse ki bütün parçaları değiştirdiler sıfırıyla. Şimdi sorunsuz çalışıyor. SSD'ye secure erase yapmamın sebebiyse 6.5 TB'a ulaştı. Iops değerleri düştü. Ondan secure erase yapmak istiyorum. Fakat yapamıyorum. Üstte attığım konuda linki var eğer bir bilgin varsa yardımcı olur musun?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı